BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın bombalı tuzağı son anda farkedildi

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde yaşayan köy korucusunun evinin önündeki park halindeki aracanın altına, uzaktan kumanda düzenekle bomba yerleştirildi.

Abone ol

PKK'nın hazırladığı bombalı düzenek son anda fark edilerek imha edildi.

Sabah aracına binmek için evden çıkan Köy Korucusu Nebi Gültekin aracın altında kablo düzeneklerini görünce hemen polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra bomba imha uzmanı ekipleri çağırdı.

Uzman ekipler, aracın altına yerleştirilen ve büyük bir faciaya neden olabilecek kablo düzenekli bombayı, büyük bir titizlikle çıkartmayı başardı.

Uzman ekipler, tahrip gücü yüksek bombanın patlaması durumunda çevrede bulunan bir çok evde büyük hasar meydana gelebileceğini ve bir çok insanın da ölebileceğini söyledi.

Köy Korucusu Gültekin, kabloları son anda fark ettiğini belirterek, "Aracın altındaki kabloları görünce polisi aradım. Polis ekipleri gelip baktılar aracın altına patlayıcı koymuşlardı. Patlayıcı patlamadan büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Demek ömrümüz şimdiye kadar kalmış. Allah bizi korudu. Ben Geçici Köy korucusuyum. Benim bir suçum varsa desinler senin suçun var. Bu mahallenin, bu çocukların ne suçu var, ne günahı var. Bugün sabaha karşı bunu yapmışlar. Sabah uyandım tam arabaya biniyordum. Aracımın altında kablo düzeneğini gördüm. Daha önce de kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit alıyordum" dedi.