BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  POLİTİKA

PKK'nın anadili Türkçe! Perinçek'ten ilginç açıklama

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK'nın tüm kamplarında Türkçe eğitim yapıldığı belirterek, "Kürtçe konuşmayanlar, Türkiye’de Kürtçe eğitim istiyorlar" dedi.

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün Partisinin İstanbul İl Merkezi'ndeki basın toplantısında Kürtçe eğitime ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PKK KENDİ KAMPLARINDA TÜRKÇE EĞİTİM YAPIYOR 

PKK'nın kendi kamplarında Türkçe eğitim aldıklarını söyleyen Doğu Perinçek, "Kendi örgütlerinde Kürtçe konuşmayanlar, Türkiye’de Kürtçe eğitim istiyorlar" dedi. Kürtçe bilim yapılamadığını ve bu yüzden Kürtçe eğitimin yanlış olduğunu iddia eden Perinçek, "İlkokulda Kürtçe eğitim alan çocuklarımız, hukukçu, iktisatçı, doktor, mühendis, subay ve bilim adamı olamayacaksa, eğitim niçin yapılacak?" diye sordu.

İşte Doğu Perinçek'in açıklamaları:

· Kürtçe eğitim talebi, eğitime karşı silahlı saldırıya dönüşmüştür. Açılımın silahlı gücü, PKK’dır.

· PKK, Kürtçe eğitim istiyor. Ancak Bekaa dahil bütün PKK kamplarında eğitim dili, Kürtçe değil Türkçedir.

· Eğer Kürtçe ameliyat yapılıyorsa, Kürt diliyle bir anatomi veya cerrahi kitabı yazılabilir. Bugüne kadar Kürtçe bilimsel çalışma yapılmamıştır ve bilimsel kitap yazılmamıştır. O nedenle Kürtçe bilim ve eğitim dili değildir.

· Üniversite eğitimi için birikimi olmayan bir dille ilkokul eğitimi yapmak, Kürt yurttaşlarımızı eğitimsiz, mesleksiz ve işsiz bırakma anlamına gelmektedir.

· Kürtçe eğitim talebi bahanedir. AKP-PKK-CHP Açılım Ortaklığı, gerçekleştirilmesi olanaksız bir talebi kışkırtıyor. Yaptıkları iş, bölünme zeminini oluşturmaktır.

· Türkiye’de devlet dili Türkçedir. Eğitim dili de Türkçedir. Kürtçe eğitim talebi, imkansızı istemek anlamına geliyor. İmkansızı isteyenler, aslında ABD’nin planlarında rol üstlenmişlerdir.