BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  POLİTİKA

PKKdan ayrıldım hayatım değişti

Yaklaşık 6 yıl örgüt içinde kalan M.A. örgütten kaçınc hayatının değiştiğini söyledi

Abone ol

Yıllar önce PKK terör örgütüne katılan ve daha sonra örgütten ayrılan Bager kod adlı M.A (36), örgütten ayrıldıktan sonra hayatının değiştiğini söyledi.

1990 yılında köye gelen teröristlere özenerek dağa çıkan M.A., örgütle tanıştığı ilk haftadan sonra PKK ile ilgili görüşlerinin değiştiğini ve o günden sonra örgütten kaçmayı amaçladığını ifade etti. Hatta zaman zaman bunalıma girip kendini öldürmeyi bile düşündüğünü ifade etti.

Bir gece Diyarbakır kırsalında askerle çatışmaya girdiği sırada kaçmayı fırsat bilen Bager havanın ağarması ile birlikte Jandarma Karakolu'na giderek teslim olduğunu anlattı. Teslim olduğu sırada güvenlik güçlerinin ilgisine oldukça şaşırdığını belirten M.A., yaptıklarından pişman olduğunu söyleyerek huzurlu bir hayata başlamanın ilk adımını attığını dile getirdi.

Yasal süreçi bitirdikten sonra köye yerleşen Bager, köyde sevdiği bir kızla evlenip dağda yaşadıkları olumsuzlukları unutmaya başladığını ve kısa sürede sivil hayata alıştığını ifade etti.

Bager rahatsız edileceğini düşünerek eşi ile birlikte köyden ayrılıp İstanbul'da bir şirkette çalışmaya başladığını ve dağa çıktığından dolayı büyük pişmanlık yaşadığını söyledi.

M.A., "Ben özentiden dolayı dağa çıkmıştım. Ama çok pişman olarak kaçtım. Dağdan dönmem benim için bir dönüm noktası oldu. Evlenerek yeni bir hayata başladım. Çalışmaya başladıktan sonra aileme daha sıkı bağlanarak 2 çocuk babası oldum. Şu an çok huzurluyum, gençliğimde yanlışlık yaparak dağa çıktım. Sakın kimse öyle birşey yapmasın. Dağda herşey çok farklı. Ama çok şükür bugün huzurlu bir şekilde ailemin arasındayım. Bana bu konuda destek veren özellikle aileme teşekkür ederim. Ailem bana destek vermesseydi belki zorlu günleri atlatamazdım. Herkese teşekkür ederim." şeklinde duygularını dile getirdi.