BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

PKK yeni saldırı hazırlıklarında...

Beşinci kez Dağlıca'yı basan PKK'nın yeni saldırı planları içinde olduğu konuşuluyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın beşinci defa Dağlıca'yı basması ve 8 Mehmetçik'i şehit etmesi, terörle mücadele yöntemlerini tartışmaya açtı.

Türkiye yine, PKK'nın kritik dönemlerde gerçekleştirdiği 'zaman ayarlı' her saldırıdan sonra yaptığı gibi, terörle mücadele eden birimler arasındaki koordinesizlik, istihbaratların değerlendirilmemesi, teknolojik yetersizlikler ve karakollar ile üs bölgelerinin konumu gibi sorunları konuşuyor.

Aslında 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden sonra bu konuda önemli yapısal değişikliklere gidildi. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in bizzat yönettiği Kato operasyonunda, terör örgütüne ciddi darbe vuruldu. Bunun gibi nokta hedeflere yönelik hamleler ile PKK'nın birçok sığınağı yok edildi. Terör ve güvenlik uzmanları, örgütün kırsalda eylem yapmasını önleyen istihbarat kaynaklı bu operasyonlara devam etmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Polis Akademisi Öğretim Üyesi ve Güvenlik Uzmanı Doç. Süleyman Özeren, Kürt meselesini teröristle çözmenin kazanımları riske atacağını, siyasetle müzakerenin doğru yol olduğunu vurguluyor.

Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Terör Uzmanı Yrd. Doç. Mahmut Akpınar ise Kato tarzı operasyonların önemine işaret ediyor.

Bu arada, istihbarat kaynaklarına göre, terör örgütü PKK, Hakkâri kırsalında yeni eylemlere hazırlanıyor. 8 şehidin ardından Şemdinli'de en az 300, Çukurca'da da 200 PKK'lı eylem hazırlığı içinde. Militanlar, daha büyük bir saldırı için örgütün üst yönetiminden talimat bekliyor.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Önceki gün Derecik İç Güvenlik Taburu ile Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırılara kalabalık bir PKK'lı grubunun katıldığı ortaya çıktı. Taburun bulunduğu bölgeye göre daha içeride olan Yeşiltaş Karakolu'na saldıran teröristlerin, doçka ve havan gibi ağır silahları, Irak'taki kamplarından daha önceden katırlarla getirip bölgede gizledikleri değerlendiriliyor.

Asıl hedef olarak Yeşiltaş Karakolu'nu seçen teröristlerin, buraya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Derecik İç Güvenlik Taburu'nun koruma üs bölgelerine eşzamanlı saldırıp hedef şaşırtarak takviye birliklerin gelmesini geciktirmeyi planladıkları belirtildi.

Yeşiltaş Karakolu'nun üst kısım bölgesine üç grup halinde yerleşen örgüt üyeleri, havan topunun atılmasıyla karakolun alt kısmında bekleyen grupla birlikte harekete geçti. 15 kişilik grup, karakolun etrafında sızmaya çalışırken, karakolun içine kadar gelen bir kadın terörist, el bombası atarken vurularak etkisiz hale getirildi. Sabaha kadar devam eden operasyon sonrasına yürütülen çatışmalarda 26 örgüt mensubunun cesedi bulundu.