BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  GÜNCEL

PKK telsizi skandalı ortaya çıkardı! Ölümü bekliyoruz...

Şırnak ili Uludere ilçesi Kureşin tepe bölgesinde güvenlik güçleri bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı bir mağarayı tespit etti.

Abone ol

ŞIRNAK'ta güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Şehit Tank Uzman Çavuş Özcan Mutlu Operasyonu kapsamında, 22 Nisan 2016 tarihinde Şırnak ili Uludere ilçesi Kureşin tepe bölgesinden bir telsiz kestirmesi alan Güvenlik kuvvetleri telsizi dinlemeye almış ve telsizi koordinatları kestirilerek bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı bir mağara tespit edildi.



24 Nisan 2016 tarihinde Kureşin tepe bölgesinde icra edilen harekatta, bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı yaklaşık 80 - 100 metre uzunluğundaki mağaraya Güvenlik birimleri tarafından operasyon düzenlendi.

Bölgenin çok sarp ve dik olması nedeniyle operasyon yapan birliklerin geldiğini fark eden teröristler, mağara girişini el yapımı patlayıcılarla tuzaklayarak kaçtı.

Telsiz konuşmalarından dolayı tedbirli olan Güvenlik birimleri mağara girişindeki el yapımı patlayıcıları imha etti. Bölücü terör örgütü mensuplarının kaçarken mağara içerisinde bıraktıkları 1 adet 12.7 mm. Doçka Uçaksavar, 1 adet Bixi - PMKS Makineli Tüfek, 1 adet RPG-7 Roketatar, 10 adet RPG-7 mühimmatı, 250 adet elektrikli fünye, 54 adet dinamit lokumu, 6 (mayonlu) x 200 adet Bixi mermisi, 2 adet boş tüp, 3 adet tuzaklı tüp, 25 adet örgütsel kitap, 2 adet hilti - 10 adet hilti ucu, 1 adet 4 kw jeneratör - 4 adet akü - 50 metre kablo, 1 adet güneş paneli, 1 adet havalandırma sistemi, 2 bidon motorin, 1 bidon benzin, 1 bidon motor yağı, çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.


'BİZ NİYE BURDAYIZ'

Öte yandan, terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmaları şöyle kaydedildi:

“Destan: TSK her gün başımızda İHA uçuruyor. Burada sığınağın içine sıkıştık kaldık. Tepeyi geçen gün uçaklar bombaladı. İki heval öldü. Dışarıya da çıkamıyoruz gömmek için, ses olur diye sığınakta tuttuk cesetleri.

Gabar: Moralinizi bozmayın. Dayanın. Yeriniz tespit etmediler değil mi?

Destan: Hayır tespit etseler çoktan ölmüştük zaten. Bir de neye dayanacağız, ne kadar dayanacağız, niye buradayız? Ölümü bekliyoruz. Bunu yukarı ilet.

Gabar: İsyan yok, isyan yok. En azından her gün çatışmaya girmiyorsunuz. Yakında ilçelerden kırsala dönüşler başlayabilir. Sizin şu an ki konumunuz o gelecekler için çok önemli, dayanın.

Destan: Yaşamsal sorunlar çıktı. Yiyeceğimiz bitmek üzere. Erzak gelmiyor. Temizlik konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Tuvalet için dışarıya açığa çıkamıyoruz bile. Bir bölümü tuvalet olarak kullanıyoruz, kokudan ve mikroptan öleceğiz. Arkadaşların psikolojileri çok bozuk. Bir de her an saldırıya uğrayacağımız korkusunu yaşıyoruz.

Gabar: Tekrar ediyorum, yanındakilere de söyle şikayet edip durmasınlar. Arkadaşlar ilçelerde çok zor durumdalar. Moralleri bozulmuş, kırılma yaşıyoruz. Kaçanlardan bir kısmı sizin oraya gelecek. Bir de siz sorun çıkartmayın.

Destan: Burada ast üst ilişkisi kalmadı. Beni dinlemiyorlar. Adamları mı vurayım? Tünellerin içinde yaşaya yaşaya değerler kayboldu. Arkadaşlar her şeye tepki gösteriyorlar. İzmaritlerini her yere atıyorlar. Yakında bu izmaritleri tespit edecekler diye korkuyorum. Arkadaşlar nöbet tutmamak için kurnazlık yapıyorlar akıllarınca.

Gabar: Arkadaşlara sürekli değerlerimizi anlat. Orada neden bulunduğunuzu, görevinizin çok kutsal olduğunu anlat.

Destan: Arkadaşlar sığınak içinde sürekli oturmaktan dolayı, uyuyup kalıyorlar. Sanki uyku bir hastalık haline geldi. Dün gece iki nöbetçi bizler uykuda iken kaçmış. Kaçanlar teslim olursa deşifre oluruz. Diğerleri de kıpırdanıyor.

Gabar: Zayıflık gösterenleri cezalandır taviz verme. Gerekirse herkesin içinde zayıflık gösteren birini vur.

Destan: İki kişi zaten kaçtı. Kaldık 10 kişi. Bu tür bir hareket tam dağılma getirir. İdare etmeye çalışırım. TSK da sürekli yakınlarda dolaşıyor, kontrol ediyor. Kafamızı dışarı çıkaramıyoruz. Her an gelebilirler. Uçaklar sürekli uçuyor. Buraları terk edelim diyorum.

Gabar: Çok sıkışırsanız gece terk edin, çatışmaya girmemeye çalışın. Tepedeki herşeyi kırarak imha edin. Basmalı tuzak hazırlayın. İçeri girdiklerinde havaya uçsunlar. Tekrar ediyorum yakarak değil, kırarak imha edin yerinizi açığa çıkarmayın.

Destan: Tamam dikkat ederiz.

Gabar: Telsizi şimdi kapa. Sana verilen saatte çevrimde ol.”