BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  GÜNCEL

PKK neden daha fazla saldırıyor?

Terör örgütü PKK yine sivilleri vurmaya başladı. Yeni anasaya yazılmaya başlandı, teröristler daha fazla kan dökmeye başladı.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- PKK baskıyı daha fazla hissetikçe, köşeye sıkıan kedi misali daha fazla pençelerini çıkarıyor. "Özgürlük" adına hareket ettiğini söyleyen örgüt, son bir yıldaki eylemleriyle tam anlamıyla "cinayet makinesıne" dönüşmüş durumda.

Terör örgütü PKK, "final yılı" olarak gördüğü 2012'yi elinden geldiğince kana bulamaya çalışıyor. İç ve dış konjonktür PKK'nın istemediği yönde. Uluslararası ortam ve yeni anayasa süreci, Kandil için olumsuz gelişmeler.

BİR DAHA O GÜNLERE DÖNMEME ADINA

Yeni anayasa süreci de PKK'nın istemediği gelişmeler arasında. Başlangıçta kimsenin ümidi yoktu. Oysa siyasi partiler şimdilerde "masadan kalkan biz olmayacağız" demeci verme yarışındalar. Anlayacağınız cesaret verici gelişmeler yaşanıyor. İki maddenin yazılırken tartışmaların medeni bir şekilde geçmesi heyecan uyandırdı.

YENİ ANAYASA ARTIK KAÇINILMAZ OLDU

50 yılda bir gelecek "fırsatı" kimse kaçırmak istemiyor. 12 Eylül'ün tüm yıkıcılığını yaşamış partiler, "kapris" yapma lüksünde olmadıklarının farkında. Darbe anayasasıyla birlikte palazlanan PKK için yeni anayasa, abartılı bir tanımla "ölüm fermanı" anlamına gelebilir. Diktatör Franco sonrası değişen İspanya, işe anayasasını değiştirmekle başladığı unutulmamalı.

SALDIRMAKTAN BAŞKA SEÇENEKLERİ YOK

Dahası önderleri Öcalan ile 1 yıla yakın bir süredir irtibatları kesik. Bu şartlar altında muhatap alınmayan PKK'nın binlerce militanını, "keskin sözler" ve "çılgın vaatlerle" motive etmekten başka seçeneği görünmüyor açıkcası. 

Tepe yönetiminin "zafer çığlıklarını" dillendirmesi, başsız kalan örgütün dağılmaması adına taktik söylemlerden ibaret aslında. Teröristler de yapabilecekleri tek şey olanı yapıyor. Kan dökmek.... Şantiye basıyor, makine yakıyor, adam kaçırıyorlar. Evleri basıp herkesin gözü önünde insanları katlediyorlar. 

İNFAZLARA BAŞLADILAR

İşte tam bu atmosferde örgütün öfke konrolünü kaybettiğine dair sinyaller geliyor. Yüksekova'da 15 yaşındaki Ayşe M.'yi 8 kurşunla öldürdüler. Hemen ardından Ağrı'da cami imamını çocuklarının gözü önünde alnından vurarak katlettiler. AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırdılar. Böyle nice örnekler uzayıp gidiyor

Güneydoğu'da adı konmamış bir savaş yaşanıyor. Polisi, askeri, istihbaratı ve Jandarmasıyla PKK, "tam saha" pres altında. Topyekün saldırıya geçen PKK için de, başta AK Parti olmak üzre tüm siyasi partiler için 2012 "final yılı" olacak.