BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

PKK ateşkes ilan etti

Terör örgütü PKK, DTP ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısına kulak verdi.

Abone ol

Abdullah Öcalan ve DTP’nin yaptığı ateşkes çağrısından sonra PKK-Kongra Gel’in yeni oluşumu KKK (Koma Komalen Kurdistan), 1 Ekim’den
geçerli olmak üzere ateşkes ilan etti.

KKK Yürütme Konseyi Başkanlığı, ateşkes kararına ilişkin düzenlediği basın
toplantısını yayımlayan Fırat Haber Ajansı (ANF)’nin haberinde, Kürt sorunun çözümü ve demokratik bir sürecin başlatılması amacıyla ateşkes ilan edildiği kaydedildi.

KKK açıklamasında, atılacak adımlara ve yaşanacak gelişmelere bağlı olarak ateşkes sürecinin devam edeceği belirtilerek, Türk ordusu tarafından imha amaçlı saldırılar geliştirilmedikçe silah kullanılmayacağı bildirildi.
PKK güçlerinin lojistik ve tedbir amaçlı doğal hareketliliği dışında askeri
amaçlı bir hareketliliği olmayacağının vurgulandığı açıklamada, tüm güçlerinin
mevcut eylemsel pozisyonunu, hareket tarzını ve planlamalarını ateşkes
durumuna göre yeniden düzenleyeceği kaydedildi.

Açıklamada, “Kürdistan demokrasi ve özgürlük hareketinin ideolojik, siyasal, örgütsel ve toplumsal alanlardaki çalışmalarını yürüten tüm kadro, örgüt ve kurumlarının hedefinin, ateşkes sürecinin başarısı olacağı ve siyasal-örgütsel-eylemsel çalışma planlamaları buna göre yeniden düzenleyeceği” denildi.
Geçtiğimiz günlerde PKK’ye ateşkes çağrıları önce DTP’den sonradan Abdullah Öcalan’dan gelmişti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de geçtiğimiz günlerde, örgütün yakında ateşkes ilan edeceği yönünde bir açıklama yapmıştı.

(ANKA)