BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

15 PKK'lının yerini bakın kim söylemiş

Şırnak'ta öldürülen 15 PKK'lının yerini, çocukları örgüt tarafından dağa kaçırılan ailelerin söylediği belirtildi

Abone ol

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde önceki gün başlayan ve iki askerin şehit olduğu operasyonda 10'u erkek 5'i kadın 15 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyona ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı.

Bölge halkıyla PKK tarafından kandırılıp kaçırılan gençlerin ailelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda, bölgede bulunduğu tespit edilen terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için operasyon kararı alındı.

KOBRALAR DESTEK VERDİ

1.5 metreyi bulan kar kar ve şiddetli soğuk ortamında, Şırnak/merkez Bestler-Dereler bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı Komando birlikleri helikopterlerle teröristlerin barındığı değerlendirilen bölgeyi kuşatacak şekilde araziye indirildi. Teröristlerin barındığı sığınağın girişi kontrol altına alındı ve "teslim ol" çağrısı yapıldı. Teröristler ateşle karşılık verdi ve ilk temas esnasında, kaçmaya çalışan teröristler tarafından açılan ateş sonucunda iki asker yaralandı. Karşı ateşle teröristlerin bir kısmı etkisiz hale getirildi.

Bu esnada bir bölük olay bölgesine takviye olarak helikopterle indirildi.Takviye olarak bölgeye sevk edilen diğer tim tarafından teröristlerle kısa süreli bir temas yaşandı. Çıkan çatışmalarda Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ve Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit düştü. Yaralanan iki askerin tedavileri sürüyor Sığınak içerisinde başka teröristlerin olduğunun anlaşılması ve havanın da kararmasıyla, birlikler çatışma bölgesini kuşattı. Komandolar sabaha kadar sığınağı gözetlemeye devam etti ve teröristlerin kaçmasına izin vermedi. Dün sabah bölgeye takviye birlik gönderilerek arama faaliyetine devam edildi.

TERÖRİSTLERİN 5'İ KADIN


Öğleye kadar zaman zaman devam eden çatışmalar sonrasında tespit edilen banyo-tuvalet, mutfak-kiler, yaşam alanı, jeneratör-depo, özel oda bulunan sığınağın içerisi tamamen kontrol altına alındı. Bestler-Dereler grubu olduğu değerlendirilen 5'i kadın olmak üzere 15 terörist, silah, teçhizat, telsiz ve yaşam malzemesi ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çok sayıda kanlı eylem yaptığı kaydedilen gurubun Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümü olan bugün saldırı hazırlığında oldğu iddia edildi.

SINIRDA HAREKETLİLİK

Öte yandan Hakkâri Çukurca hattında hava harekitliliği yaşandı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, özel askeri birlikleri sınır boylarına taşıdı. 15 Şubat nedeniyle PKK'lıların sınır hattındaki karakollara saldırı girişiminde bulunabileceği istihbaratı üzerine, helikopterlerin sınıra hakim tepelere komando birlikleri indirdiği belirtildi