BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  MAGAZİN

Pınar Aylinden gelinlikli protesto

Gebze'de öldürülen Barış gelini Bacca, sanat dünyasında da yankı uyandırdı...

Abone ol

Gelinlikle çıktığı barış yolculuğu sırasında Gebze'de tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ölümü sanat dünyasında da yankı uyandırdı.

Sanatçı Pınar Aylin, Bacca gibi gelinlik giyerek sokağa çıktı ve "Acılarını paylaşıyorum" yazısının yer aldığı İtalyanca pankartla olaya tepki gösterdi.

ACILARINI PAYLAŞIYORUM

Bacca'nın öldürülmesini kınayan şarkıcı Pınar Aylin, gelinlik giyip elindeki pankart ile sokağa çıktı. Sanatçı, "Acılarını paylaşıyorum" yazısının yer aldığı İtalyanca pankartla olaya tepki göstererek, İtalyanlar ve Bacca Ailesi'nin yanında olduğunu ifade etti.

BÜTÜN TÜRKİYE ACI İÇİNDE

Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu vurgulayan Aylin, "Bütün Türkiye bu korkunç olaydan dolayı acı içinde. Türkiye'nin böyle bir olayla anılması bizi üzdü. Bacca barış ve kardeşlik için yola çıkmıştı. Kendisi gelinlik giyinemedi. Bu gelinliği onun için giyindim. Türkiye'de hala bir bayan tek başına yolculuk yapamıyorsa çok acı. Acımız büyük, ailesinin acısını paylaşıyorum" dedi.

HER YEDE OLABİLİRDİ AMA NE YAZIK Kİ TÜRKİYE'DE OLDU

Aylin, bir tane kendini bilmez yüzünden Türkiye'nin adının kötü anılmasının üzücü olduğunu belirterek, "Bu her yerde olabilirdi. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde oldu. Bizim medeniyet seviyemizi daha ileriye taşımamız için eğitime daha çok önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan, Aylin, yoldan geçen bir arabanın kendisini görüp durması üzerine araç sürücüsü ile bir süre bu olayı konuştu. Aylin, araç sürücüsüne duyarlılığından dolayı teşekkür etti.