BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
GÜNCEL

'Pilot intihar mı etti?' iddiasına yalanlama ve tepki

ADIYAMAN’ın Besni ilçesine sabah saatlerinde eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden pilotun son görüntüleri ortaya çıktı. Son görüntülerinde pilotun 'hoşçakal' ifadesi dikkat çekti. İşte o anlar...

ADIYAMAN'da önceki gün düşen Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Eğitim Akademisi'ne ait uçağın kursiyer pilot Mehmet Önal'la ilgili intihar şüphesi gündeme gelmiş ve buna neden olarak da "son sözleri" "son görüntüsü" denilerek bir video gösterilmişti. Ancak o videonun 6 ay öncesine ait olduğu ve Önal'ın yanında başka bir pilotun bulunduğu ortaya çıktı.

VİDEO MAKASLANMIŞ, O VİDEODA YANINDA BAŞKASI DA VAR... Hayatını kaybeden kursiyer pilot Mehmet Önal’ın arkadaşı ve ailenin Avukatı Burak Yılmaz, "Medyada vefat eden kursiyer pilotun son görüntüsü ve sözleri olarak yayınlanan videonun etrafı fululaştırılmış başı ve sonu makaslanmıştır. Videonun orjinalinde Mehmet Önal, bir arkadaşının ismini zikrederek ona selam yollamaktadır. Videonun çekildiği sırada Önal uçakta tek başına değildir ve yanında eğitmen pilot Anıl İpek vardır ve videoyu da İpek çekmiştir" dedi.

Kazanın hemen sonrasında görüntülerin intihar şüphesini kuvvetlendirmek amacıyla servis edildiğini düşündüklerini belirten Avukat Burak Yılmaz, "Bu videoyu montaj olmamakla beraber kesilmiş, düzenlenmiş ve olaya uyarlanmaya çalışılmış şekilde basına servis etmek en hafif tabiri ile vicdansızlıktır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Önal'ın cenazesinin bulunduğu yer ile uçağın enkazı arasındaki mesafenin neden kaynaklandığı Başsavcılık Soruşturması neticesinde ortaya çıkacağını hatırlatan Avukat Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey'in hayatını kaybeden Önal'ı suçlayıcı imalı ifadelerin de soruşturmaya zarar vereceğini iddia etti.

Ailenin, anne ve kardeşin kimseyle görüşmediğini ancak görüştüğü gibi haberler çıktığını belirten Avukat Yılmaz, olayın hiçbir delil olmadan intihar gibi gösterilmeye çalışılmasını kınadıklarını ifade etti.

Sitene Ekle
Etiketler