BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  GÜNCEL

Pilot aile bayrağı toruna teslim etti!

Türk Hava Yolları'ndan emekli olan Kaptan Pilot Volkan Akay, babasından aldığı pilotluk bayrağını oğluna devretti.

Abone ol

Türk Hava Kuvvetlerinde 20 yıl çalıştıktan sonra THY'de de 24 yıl görev yapıp 44 yıllık meslek hayatını tamamlayarak emekliye ayrılan Kaptan Pilot Volkan Akay (64), son uçuşunu yaptığı Airbus 340 ile Londra'dan İstanbul'a gelişinde eşi Nur, THY pilotu oğlu Hakan Akay, kızı Selin Ceylan, gelini, torunları Yağmur ve Defne ile meslektaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Volkan Akay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Hayatımın yeni dönemi başlıyor. Çok heyecanlıyım ve çok sevinçliyim. 44 yıllık meslek hayatımı bugün bitiriyorum ve tüm şanslarımı meslektaşlarıma dağıtıyorum. Bundan sonra evime çekilip istirahat edeceğim'' dedi.

Akay, THY'de 24 yıl Boeing 727, 737, Airbus 310, 330 ve 340 tipi uçaklarda uçtuğunu dile getirerek, Türk Hava Kuvvetlerinde de 20 yıl muharip jet birliklerinde uçtuğunu söyledi.

DEDEDEN TORUNA PİLOT AİLE

Volkan Akay, oğlunun da THY'de pilotluk yaptığını ifade ederek, ''Artık bu soyadı ve bayrağı THY'de ona bırakıyorum. Oğlum yarın, bugün benim son kez uçtuğum Airbus 340 uçağı kursuna başlıyor. Benim babam Raşit Akay ile eşimin babası Celal Bayhan da Hava Kuvvetlerinde pilottu. Ben bayrağı babamdan, oğlum da benden devraldı'' dedi.

Pilotların çok güç ama zevkli bir mesleği yaptığını ifade eden Akay, genç meslektaşlarına başarılı olabilmeleri için çok disiplinli olmaları, çok çalışmaları, yenilikleri ve havacılık konusundaki yayınları takip etmeleri ve kendilerine çok iyi bakmaları tavsiyelerinde bulundu.

Başından geçen olaylardan birini de anlatan Akay, ''THY'de ikinci pilot iken Hannover'e gidiyorduk. Kaptan pilot ağır bir burun kanaması geçirdi ve yerini boşaltmak zorunda kaldı. Ben kokpitte tek başıma kaldım. Yağışlı bir havada indim. Kaptanı hastaneye götürdüler. Bu olayı hiç unutmuyorum'' dedi.

Akay, bundan sonraki yaşamında balık tutacağını, torunlarıyla ilgileneceğini, kitap okuyup piyano çalacağını, ahşap rölyef yapacağını sözlerine ekledi.