BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52

PEUGEOT 2008 1.6 Dizel test sürüşü

Dışarıdaki enerji dolu tasarım iç kısımda biraz daha sade. Benim en sevdiğim kısmı küçük direksiyonu.

Peugeot’un kendisine has yenilikçi tarzının iyi bir örneği olan 2008 markanın Fransa’da Mulhouse fabrikasında üretiliyor. Bu Crossover için ilk söylenecek şey bence çok şık olduğu. Hareketli ve yüksek tasarımı otomobilin şehirli havasından sıyrılıp arazi koşullarına adapte olabileceğinin sinyallerini de veriyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan tavan rayları en sevdiğim detay. Raylarla birlikte arka koltuk hizasından başlayan dalga hareketiyle otomobilin arka kısmı hafifçe yükseliyor. Bu hareket şıklığı artırırken aynı zamanda arkada oturan yolcular içinde daha fazla baş mesafesi demek. Ledli pençe şeklindeki arka farlar alçak yükleme eşiğinin geniş bagaj kapısını sarmış. Bu haliyle önde olduğu kadar arka kısımda da hareketli bir görüntüsü var.

Dışarıdaki enerji dolu tasarım iç kısımda biraz daha sade. Benim en sevdiğim kısmı küçük direksiyonu. Ön panelde radyo, bluetooth, usb ve audio streming modunda müzik dosyalarının çalınabildiği ve navigasyonu rahatlıkla kontrol edebileceğiniz 7” SMEG dokunmatik ekran bulunuyor tepkiler beklenenden yavaş da olsa kullanımı çok kolay. Uçak tipi el freni yine bu otomobile çok yakıştırdığım detaylardan biri. Yeterli derecede saklama gözü bulunuyor. Panoramik cam tavan ferahlık hissini en üst noktaya taşıyor otomobilde. Bagaj hacmi 360 litre. Düşük bir yükleme yüksekliğine sahip olan bagajın kullanımı pratik. Arka koltuklar katlandığında tam düz bir zemin elde etmek mümkün. Bu durumda bagaj hacmi 1194 litreye kadar yükseliyor.

Şehirdeki konfor iddiasını arazide de koruyor, bu güveni Grip kontrol sistemi ile veriyor. Grip Control yani takviyeli çekiş istemi ile otomobili birçok farklı zeminde daha güvenli kullanabilirsiniz. Hafif arazi koşullarında kar, çamur veya kaygan zeminlerde bu sistemi devreye sokarak otomobilin kabiliyetlerini zemine adapte etme şansınız bulunuyor.

Test otomobilimde 1.6 litrelik dizel motor var.6 ileri ETG şanzımanın eşlik ettiği motor 110 kw güç üretiyor. Motor güçlü ancak şanzıman performanslı sürüşlerde oldukça yetersiz. Vites geçişlerinin sarsıntılı olması konforu etkiliyor. Ancak şanzıman dışında virajlardaki dengesi, sınıfına göre konforu ve kullanım kolaylığı otomobili seçenekler arasında göz atmaya değer kılıyor.