BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  EKONOMİ

Petrol fiyatları çakıldı! Türkiye'de benzin ve motorin bakın kaç lira olmalı

DÜNYA piyasalarında petrol rekor düşüş yaşadı. Petrol fiyatlarındaki yüzde 32 oranındaki düşüş yansıtılırsa, Türkiye'deki benzin ve motorin ücreti bakın ne kadar olmalı.

Abone ol

OPEC toplantısı sonrasında petrol fiyatlarının bir günde yüzde 32 oranında düştüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu düşüşün pompaya yansıtılmasını istedi. 

Palandöken, "yeni fiyatlara göre benzinin litre fiyatının 5 TL, motorinin de 4.50 TL ye kadar indirilmesi gerekiyor' dedi. 
DOLARA GÖRE BENZİN VE MOTORİN FİYATI

Petrolün varil fiyatı 116 dolar iken Türkiye'de benzinin fiyatı : 4.73 TL'ydi
Petrolün varil fiyatı 32 dolara indi Türkiye'de benzinin fiyatı : 6.75 lira
Vatandaş petrol fiyatlarındaki eşi benzeri görülmemiş düşüş sonrasında benzin ve motorin fiyatlarında büyük indirimler bekliyor. Ancak daha önceki deneyimler hükümetin bu ölçekte bir indirim yapmayacağına işaret ediyor. 

Enflasyonu düşürmek için fırsat

Enflasyon hesaplamasında bir çok kalemin akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak değiştiğini hatırlatan Palandöken, şunları söyledi:

-"Uluslararası petrol krizinin bizim açımızdan fırsata çevrilebilmesi için petrol fiyatlarındaki düşüşün en kısa zamanda pompaya yansıtılması gerekir. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye'de koronovirüs görülmesi an meselesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı
Foto Galeri Türkiye'de koronovirüs görülmesi an meselesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı Galeriye Gözat