BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.491,42
HABER /  GÜNCEL

Petrol 3 yıl önceye döndü

Petrol fiyatlarındaki düşüş sürüyor. 55 doların da altına inen petrol, 3 yıl öncenin fiyatına döndü. Peki akaryakıtta indirim olur mu?

Abone ol Mali krizle birlikte petrol tüketimi hızla azalıyor. Bu da petrolde tarihi düşüşlerin yaşanmasına yolaçıyor. Ancak Türkiye'de hala petrol üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Aradaki fark akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından hortumlanıyor.

Petrol fiyatları hızla gerileyerek 55 doların da altına indi. New York'ta işlem gören Batı Teksas türü hafif petrolün teslim fiyatı bir ara 54,67 dolara, sonra 1,08 dolar daha inerek 55,08 dolara geriledi.

İNDİRİM OLACAK MI?

Petroldeki bu şok düşüşlere rağmen Türkiye hala en pahalı yakıtı tüketiyor. Varil fiyatındaki indirimler, tüketiciye gerçek anlamda yansımıyor.

İKİ İNDİRİM OLDU AMA...

Hükümet 24 saat içinde iki indirim yaptı ancak bu da gerçek rakamın bulunmasını sağlamadı. Benzinin litre fiyatının 2.5 YTL seviyesine inmesi gerekiyor. Oysa indirim sonrası benzin ancak 3.05 YTL'ye geriledi.

MOTORİNE NİYE İNDİRİM YOK

İktidar dün benzinde ikinci indirimi yaptı ama ne hikmetse motorin fiyatlarında indirime gitmedi. Dizel araç sahipleri bu indirimin neden olmadığını soruyor...