BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Perinçek'e destek, Gülen'e kara broşür

Genelkurmay tarafından Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderilen harddisklerde önemli bilgiler yer alıyor.

Abone ol

Kara propaganda yöntemiyle hükümeti devirmeyi amaçlayan ‘İnternet Andıcı’ davasına girecek yeni deliller arasında Ergenekon sanıklarına kamuoyu desteği oluşturmak için yapılmasına karar verilen çarpıcı eylem planları dikkat çekiyor.

30 Ağustos 2007’de Harekât Başkanlığı için hazırlanan bilgi notunda hükümete müdahale şartlarının olgunlaşma süreciyle ilgili faaliyetlere yer veriliyor.

Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yapılan soruşturma aşamasında Genelkurmay Başkanlığı'nca işletilen internet siteleriyle ilgili bilgisayarların imajlarının alındığı yönündeki beyanlar üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı’na müzekkere yazılarak yapılan soruşturma kapsamında alınmış tüm imajların 13. Ağır Ceza’ya gönderilmesine karar verilmişti. Genelkurmay’ın istenen belgelerin ‘devlet sırrı’ olabileceğini belirtmesi üzerine incelemelerin bizzat naip hakim tarafından yapılmasına karar verilmiş, bunun üzerine yaklaşık 3 milyon belge üzerinde araştırma yapılmıştı. Bu belgelerden altı yüz bini aşan belgenin özel bir şifreleme yöntemiyle şifrelendiği naip hakim tarafından hazırlanan raporda ifade edilmişti. 

PERİNÇEK'İ DESTEKLEYİCİ PROJELER GELİŞTİRİLEBİLİR

Mahkemeye ulaşan disklerde dikkati çeken bazı ifadeler şöyle: “…Ergenekon operasyonuyla pasifize edilmek istenen Güler Kömürcü, Vedat Yenerer, Kemal Alemdaroğlu ve Doğu Perinçek'i destekleyici projeler geliştirilebilir. ADD üyelerine kitap, broşür vs. desteği yapılabilir. Rıza Zelyut'a ‘Türk Kimliği’ hakkında konferans verdirilebilir.

Banu Avar'a konferans verdirme, kitaplarını satın alıp, birlik kütüphanelerine dağıtma, kitap önerisi yapma, öğretim kurumlarında çok okunan yazar seçilmesi ve ödüllendirilmesi, SAREM'in basına açık bir toplantısına çağrılması ve bildiri sunması. 

KATLİAMLARIN HİKAYELERİ HAZIRLANMALI

Katliamların hikayeleri hazırlanmalı ve katliamlar öncesinde kamuoyu yaratacak kişilere, medyada bu hikayeler yönlendirilerek katliamlar hatırlatılmalı. 

TÜRBANDAN KURTULMA ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞILMALI

Bahriye Üçok, Gonca Kuriş, Turan Dursun gibi irticai unsurlarca öldürülen kişilerin ölum yıl dönümlerinde siteye yazı konmalı, kamuoyu yaratacak kişilere ELMEK gönderilmeli. Türbandan kurtulma özgürlüğü tartışılmalı.

İrtica konusunda kara propaganda tarzı kitaplar bastırılmalı ve yayınevlerine dağıtılmalıdır. Tarikat, cemaat yeşil sermaye, dolandırıcılık vs. ile ilgili olacak, akıcı dille yazılacak ve yazar için farklı isimler kullanılacaktır. 

MACERAPEREST KİŞİLER DESTEKLENMELİ

Seminerlerde muhalif isimlerde bulunmalıdır. Bildiri sunanlarla muhalif isimler tartışacaklar, yoğun bir tartışma ortamı yayınlanacak aksi takdirde bu işlem kara yöntem olmaz.

Desteklenecek kişi, gurup ve kişiler durumlarına bağlı olarak desteklenir. Maceraperest, kontrol edilemeyen kişi ve kurumlar tamamen örtülü olarak desteklenmelidir. (Örneğin bastığı kitaptan çok sayıda alınır, kitaplar imha edilir.)…"

GÜLEN HAKKINDA BROŞÜR HAZIRLANMALI

Harddiskteki bir diğer bilgi notunda, “F. Gülen ile ilgili broşür hazırlanması. Tarikatlar ve sivil toplum örgütleri konusunda bilgi broşür hazırlanması.” şeklindeki ifadeler de dikkat çekiyor.