BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.425,19
HABER /  GÜNCEL

Papaz BDP'li yöneticiyi vaftiz etti

BDP'li Yönetici Selma Çelik, Hıristiyan bayramında şarapla yıkandı, vaftiz oldu, günah çıkardı.

Abone ol

İzmir'in Selçuk ilçesinde 4 Nisan 2010'da Arvalya Tatil Köyü'ndeki Hıristiyan bayramı olan Diriliş Günü etkinliklerine katılan BDP'li Çelik, kendisiyle beraber kutlamalara katılan Söke Papazı Ernst Hugo Kliewer'ın huzurunda vaftiz oldu.

Etkinliklerde çekilen fotoğraflarda kilise önündeki bahçede yapılan törende bir süre papazla dua eden Çelik'in, havuza girip dini ritüelleri yerine getirdiği görülüyor.

Yeni Akit gazetesi haberi sürmanşetten "BDP'liler böyle hristiyan oldu" başlığıyla duyurdu. Gazete BDP Aydın İl Teşkilatı eski Yönetim Kurulu Üyesi Selma Çelik ile ilgili bir iddiayı sayfalarına taşıdı. Haberde vaftiz görüntülerinin yanı sıra Çelik ve kocası hakkında ortaya atılan iddialara da yer verildi.
spj.jpg
KOCASI ATEİST TABEİZM'İN BAŞKANI

BDP'li Selma Çelik'in kocası Doğan Çelik ise internetten propaganda yapan ateist bir grubun başkanlığını yapıyor. TABEİZM adı altında faaliyet gösteren bu dinsiz örgütte, “insanın belli evrelerden dertlere deva olarak geçip, tanrılaşma yolunda tanrı olması gerektiği” savunuluyor.

KAÇAKÇILIK İŞİNDE ADI GEÇMİŞTİ

BDP örgütünce organize edilen gösterilerde konuşmalar yapan, eylemlerde posterlerini taşıdığı Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret eden Selma Çelik'in ismi, 3 Haziran 2011'de BDP tarafından Aydın 1. Sıra Bağımsız Adayı gösterilen Mehmet Bayraktar'ın seçim minibüsünde 800 paket kaçak sigarayla yakalanması olayında gündeme gelmiş, kocası ile beraber ifade verdikleri basına yansımıştı.

VAFTİZİN ANLAMI

Hıristiyanlık inanışına göre vaftiz, kişinin İsa'nın dinine katılmasını sembolize etmek için düzenlenen bir işlemdir. Vaftiz sözcüğü kökenini Yunanca “suya batırmak, daldırmak” gibi anlamlara gelen “Baptismos” sözcüğünden alır. Vaftiz, kişinin Hristiyan sayılması için şarttır. Vaftiz, kişinin İsa ile olma istediğini ifade eder. Vaftiz töreninde eski hayatın gömüldüğü ve yeni hayatın dirildiği simgelenmeye çalışılıyor.