BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.455,13
HABER /  GÜNCEL

Özel'in cami ziyareti olay oldu

Balyoz davasının kararları açıklanırken Genelkurmay Başkanı Özel'in, Kosova'yı ziyaret etmesi konuşuluyor.

Abone ol

Balyoz davasında yargılanan komutanlara verilen cezayı onarken, TSK'nın tepesindeki isim Özel'in aynı gün Balkan turuna çıkması bazı kesimleri çok kızdırdı.

Balkan turu kapsamında iki günlük Kosova ziyaretinde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, dün Priştine’deki resmi temasları ardından Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de iki tarihi camiyi gezdi.

"Darbe için cunta kurdular" diyen Yargıtay'ın 237 sanık için verdiği mahkumiyet kararı, sanık yakınlarını ve bu davayı "düzmece" olarak niteleyenleri öfkelendirdi. Tepkinin bir diğer adresi ise TSK'nin başındak isme oldu.

ÖFKELERİ KATLANDI!

Komutan yakınlarının ağladığı saatlerde Özel'in o saatlerde Kosova'da cami ziyaretinde olması öfkeyi büsbütün artırdı.

Sözcü gazetesi ve sosyal medyada kimi kullanıcılar Özel'i yerden yere vurdular. Prizren'de tarihi Sinan Paşa Cami'sini gezen Özel'in burada anı defterine yazdığı "cemaati bol olsun" dileği kimi çevreleri adeta çıldırttı.

Hükümete karşı sert muhalefetiyle bilinen Sözcü, haberde "Silah arkadaşlarına ağır hapis cezaları verilirken Genelkurmay Başkanı Özel, mağdur ailelere çikolata ikram ediyor, Kosova'da cami geziyordu" ifadelerine yer verdi.

BAŞBUĞ'UN AĞLAMA DUVARI ZİYARETİ

Özel'e tepkiler sanık yakınları ve Sözcü ile sınırlı değildi. Özel'in Balkan ziyareti twitterda da yankı uyandırdı. Kimi "omuriliksiz şahsiyet", kimi "helal olsun" dedi. Kimi kullanıcılar Sözcü'ye Kudüs'te ağlama duvarını ziyaret eden Başbuğ'a ses çıkarmamasını gündeme getirdi. İşte bazı yorumlar:

İŞTE YENİ TÜRKİYE!

Bekir Gülel ® ‏@bekirgulel

Kosova'da camiyi ziyaret eden Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel caminin anı defterine "cemaatiniz bol olsun" not düşmüş. İşte yeni Türkiye!

M. ReCeP T4ŞCI ‏@MReCePTASCI

Sözcü, GK Başkanı Necdet Özel'in Kosova'da cami ziyaret etmesi zoruna gitmiş. Balyoz davası varken ne yapıyormuş orada? Size soracaktı dimi?

T.C. Monalisa esc ‏@34monalisa

Aylar öncesinden mahkeme günü belli olan 9 Ekim #balyoz Yargıtay kararını Kosova'da camii gezerek geçiştiren çook ÖZEL Paşa!

Oner Ozbek ‏@OnerOzbek

Başbuğ'un Ağlama duvarı ziyaretine turistik gezi diyen @gazetesozcu Özel'in Kosova'da tarihi cami ziyartnden rahatsz! 

özcan kayar ‏@ozcankayar

Genelkurmay başkanı bakın neredeydi Balyoz kararları açıklanırken Genelkurmay Başknı Özel Kosova'da tarihi yerleri gezdi.OMURİLİKSİZ ŞAHSYET

Uğur B4DEM #AK ‏@ugurbadem

Genel Kurmay Başkanı, Kosova'da ki " Sinan Paşa " Camisi Gezdi. Özel ; " Cemaati Bol Olsun " Dedi. Ağlama Duvarlarından nereye...

cami.20131010105043.jpg

sanik.jpg

balyoz.20131010113459.jpg