BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Özel harekat parkuru PÖH mülakatları ve sonuçları için flaş açıklama

Özel harekat parkuru belli oldu. 19 Aralık 2016 PÖH mülakatları için kesin tarih. Özel harekat-PÖH

Abone ol

Özel harekat başvuru sonuçları için polis adayları büyük bir heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Polis Akademisi tarafından 10 bin özel harekat polisi alımının yapılacağını duyan yüzbinlerce kişi başvurulara akın etmişti. Yapılan özel harekat polisliği başvurularının ardından adaylar hem sonuçları bekliyorlar hem de mülakat tarihinin hangi güne denk geldiğini merak ediyorlardı.

ÖZEL HAREKAT PARKURU-PÖH 9 AŞAMALI YETERLİLİK TESTİ

özel harekat parkuru pöh yeterlilik testi parkuru şeması

Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 10 bin özel harekat polisi alımı mülakatlarının 19 Aralık'ta yapılacağını duyurdu. Konuyla alakalı detaylı açıklama yapan Gürel, "Polis Akademisi'nin internet üzeriden açtığı başvurular tamamlandı. Yaklaşık 280 bin tane, 18 yaşını bitirmiş, Türk vatandaşı bunlara müracaat ettiler. Önümüzdeki süreçte, 19 Aralık olarak tahmin ediyoruz, spormülakatları, sağlık kurulu raporları ve daha sonrasında sözlü mülakatlarla süreç başlayacak. Eğitimleri de inşallah 2017'nin ilk aylarında Türkiye'nin değişik illerinde Polis Akademisi'nin belirleyeceği okullarda, eğitici kadrosunu biz vereceğiz, bu şekilde eğitimlere başlayacağız" ifadelerini kullandı.

PÖH EĞİTİMLERİ HAZIR

Eğitim programlarının toplamda 6 ay süreceğini ifade eden Gürel, "Tabi polislik temel eğitimlerini de POMEM okullarında alacaklar. Bu eğitimleri aldıktan sonra bizim temel olarak tabanca, kısa namlulu silahlar, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfekleri; haritacılık, meskun mahal operasyonları, bina operasyonları, ilk yardım kursları bunlarla beraber yoğurduğumuz yaklaşık 24 hafta sürecek bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerle inşallah arkadaşlarımızı yeterli düzeye getirip, 1. Bölge illerimizle beraber çalışacağız" diye konuştu.

ÖZEL HAREKAT- PÖH BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önceki yıl yapılan polis özel harekat alımlarında, 09 Ekim Cuma günü sonlanan başvurular, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 14 Ekim Çarşamba günü mülakat bilgileri ile birlikte açıklanmıştı.

Bu yılki mülakat bilgileri açıklamasının Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü tarafından 19 Aralık'a yönelik yapılmasıyla birlikte, tarih konusundaki keşmekeş de ortadan kalkmış oldu.

Mülakatların 19 Aralık'ta başlayacağı düşünülürse, sonuçların önümüzdeki haftanın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor.