BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  GÜNCEL

Öz babasından kızına cinsel taciz

Kayseri'de öz kızı 15 yaşındaki G.T.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, babaya 16 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi

Abone ol

Kayseri' de, 1 Nisan 2013’te merkez Kocasinan ilçesi Zümrüt Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, baba Feramüz T, odasında ders çalışan ve olay tarihinde 13 yaşında olan kızı G.T.’nin yanına gitti.

Küçük kız, iddiaya göre kendisine tacizde bulunan babasına karşı koymaya çalıştı. Belirli aralıklarla devam eden tacizler sonunda G.T, yaşadıklarını babası polis olan bir arkadaşına anlatınca baba hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Zanlı, o tarihte çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, tutuksuz sanık Feramüz T. hazır bulundu.

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen sanık, beraatını istedi. Ancak , mahkeme heyeti, öz baba hakkında, ‘Çocuğa basit cinsel istismar’dan 9 yıl 4 ay 15 gün, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 7 yıl 6 ay hapis olmak üzere, toplamda 16 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Kararı duyan baba, Yargıtay’a bu kararla ilgili itirazda bulunacağını belirterek, "Allah şahit, ben kızıma böyle bir şey yapmadım. İftira atıldı. Böyle vicdan, böyle merhamet mi olur?" diyerek tepki gösterdi.