BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  POLİTİKA

Oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında oyunu Üsküdar'da kullandı. Erdoğan oyunu verdikten sonra bakın neler söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, halk oylamasında oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hava öyle gösteriyor. Zannediyorum ciddi bir katılım olacak" dedi.

TORUNLARI VE DAMADIYLA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan, damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kızı Esra Albayrak, torunları Ahmet Akif ve Emine Mahinur ile birlikte oyunu kullanmak üzere Saffet Çebi Ortaokulu'nda geldi.

YOĞUN SEVGİ GÖSTERİLERİ

Vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Erdoğan, sandık görevlileri ile selamlaştıktan sonra oy pusulasını alarak 3248 nolu sandıkta oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy zarfını torunu Ahmet Akif, eşi Emine Erdoğan'ın oy zarfını ise diğer torunu Emine Mahinur sandığa attı.

Oyunu kullandıktan sonra TRT Haber'e açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

SIRADAN BİR OYLAMA DEĞİL

"Öncelikle bu 16 Nisan, bugünkü halk oylaması, bu referandum, sıradan bir oylama değil. Yani Cumhuriyet tarihimizde birçok parlamenter sisteme yönelik oylamalarımız olmuştur. Bu arada bazı halk oylamaları da yaptık ama bu halk oylaması artık Türkiye Cumhuriyetinde yeni yönetim sisteminin, bir değişim, dönüşüm tercihi. Bu değişim dönüşüm tercihinde inanıyorum ki halkımız süratle çok daha hızlı bir kalkınmanın adeta sıçramanın yolunu açmaya inşallah karar verecektir.

ÇOK DAHA HIZLI YÜRÜMEMİZ LAZIM

2002'den bu yana 1'e 3 katladık ama bu yeterli değil. Bizim çok daha hızlı büyümemiz lazım, çok daha hızlı yürümemiz lazım. İnanıyorum ki milletimiz bugün bu tercihini yurt içinde ve yurt dışında yapmak suretiyle, Türkiye, bu akşam sandıklar açılıp sayım yapılınca, inşallah o beklenen tercihini yapmak suretiyle geleceğe yürüyecektir. Ben milletimin demokrasideki sağduyusuna, bu sağduyuyla geleceğe yürüyeceğine inanıyorum. Ve milletime en kalbi duygularla şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.

CİDDİ BİR KATILIM OLACAK

Sonuçları İstanbul'dan takip edeceğini dile getiren Erdoğan, bir gazetecinin "Katılım rekoru bekliyor musunuz?" sorusu üzenine "Hava öyle gösteriyor. Zannediyorum ciddi bir katılım olacak." dedi.

"REİS BURAYA" TEZAHÜRATLARI

Vatandaşlar, Erdoğan'a okul çıkışında da tezahüratlar yaparak sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan'ın korumaları tarafından okul bahçesinde bulunan çocuklara da oyuncak dağıtıldı. Erdoğan çıkışta vatandaşlarla tokalaştı, "reis buraya" tezahüratları altında okuldan ayrıldı.

BERAT ALBAYRAK DA AYNI OKULDA OYUNU KULLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Erdoğan Albayrak da 3249 numaralı sandığın bulunduğu sınıfta, Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da sabah saatlerinde aynı okulda oyunu kullandı. 

Recep Tayyip Erdoğan oyunu kullandı! İzdihamdan hareket edemedi