BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Honda Civic marka otomobiller stoklandı mı? Görüntüler olay oldu Honda'dan açıklama

Honda Civic marka sıfır otomobillerin stoklandığı iddiaları hakkında bugün resmi bir açıklama geldi. Araçların kurumsal firmalara filo için ayrıldığı belirtildi.

Abone ol

Dün haber sitelerinin bazılarında bir vatandaşın boş bir arazide çektiği sıfır Honda Civic marka yüzlerce otomobil gündeme bomba gibi düşmüştü. Honda Civic marka otomobillerle ilgili gerçek bugün ortaya çıktı.

Hükümet geçtiğimiz haftalarda ÖTV’de matrah düzenlemesine giderek sıfır araçların fiyatlarında ÖTV’den kaynaklanan ve 60 bin TL'ye varan ciddi indirimler meydana getirmişti. Bu haberi duyan vatandaşlar bayilere sıfır araba almaya gittiklerinde ise bayilerde araba olmadığını duydular.  AK Parti hükümetinin ÖTV indirimi enflasyon rakamlarının düşmesine neden olurken vatandaşın eli boş kaldı.

Bayilerde satılacak araba bulunmazken dün sosyal medyaya bir video düştü. Bir vatandaşın çektiği görüntülerde yüzlerce sıfır 2021 model Honda Civic marka arabaların boş bir arazide bekletildiği görüldü.

Şirketlere filo için ayılmış

Söz konusu görüntüler sosyal medyada yayılırken vatandaşlar araba bayilerini stokçulukla suçladı. Gerçek ise bugün Honda Civic’ten yapılan açıklamayla öğrenildi. Honda’dan sosyal medyada viral olan stok videosuna ilişkin resmi açıklama yapıldı. Arabaların şirketlere filo için ayrıldığını isteseler bile vatandaşa satılamayacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu görüntüler, bayimizin kurumsal firmalara filo kiralama faaliyetlerini yürütmek adına bağlantısı yapılmış ve ayrılmış araçlarını toplu halde bulundurduğu alandan izinsiz olarak alınmıştır. Bu görüntüleri çekerek yayan ve böylece gerek bayimizin ticari itibarına ve gerekse de markamıza zarar verenler için tüm hukuki yollara başvurma haklarımızın saklı olduğunun bilinmesini isteriz"

Soner Şahin paylaştı ülkede gündem oldu

Bakanlık müfettişleri denetimlerini sürdürürken İzmir'de bir depoda çekildiği iddia edilen görüntüler kafaları karıştırmıştı. Soner Şahin isimli galerici, Youtube sayfasında kendisine ulaştırılan görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde bayilerin elinde olmadığını belirttiği sıfır km yüzlerce aracın yan yana sıralanmış şekilde bekletildiği görülüyor.

Sosyal medyada dolaşan ve izleyenlerin kafasını karıştıran görüntünün 18 Eylül'de çekildiği belirtilirken, görüntülere çok sayıda yorum yağdı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kastamonu Bozkurt'ta selzede genç kendisine fazla ödenen 750 bin lirayı iade etti
Foto Galeri Kastamonu Bozkurt'ta selzede genç kendisine fazla ödenen 750 bin lirayı iade etti Galeriye Gözat