BIST 9.583
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.474,00
HABER /  EKONOMİ

Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı Naci Ağbal açıkladı

Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı? Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı ÖTV indirimi açıklamasına göre otomobil satışlarında ÖTV indirimi olmayacak.

Abone ol

Maliye Bakanı Ağbal, otomotiv sektörüne yönelik ÖTV indirimi olmayacağını belirtti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni bir vergi indirimi çalışması olmadığını söyledi.

Beyaz eşya, mobilya, konut sektörlerinde geçici vergi indirimi yaptıklarını hatırlatan Ağbal, "Başka sektöre dönük vergi indirimi çalışmamız yok" dedi.

Habertürk'e konuşan Ağbal, otomotiv sektörünün bir takım taleplerinin bulunduğunu ama ÖTV indiriminin olmayacağını belirtti.

Ağbal "Biz şu anda otomotivde vergilemede yeni sisteme geçiyoruz, yerli üretimi artırmamız bakımından sektörel teşvik gerekirse oturur Ekonomi Bakanlığı ile konuşuruz. Ancak bu otomotivde bir ÖTV indirimi şeklinde anlaşılmasın, sektörle de böyle konuştuk" diye konuştu.

Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, termosifon, elektrikli süpürge ve bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV 30 Nisan'a kadar sıfırlanmıştı.