BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
GÜNCEL

Ötenazi kararı alan 104 yaşındaki Avustralyalı bilim insanı son kez basın karşısına çıktı

Aldığı ötenazi kararıyla tartışma yaratan 104 yaşındaki Avusturalyalı bilim insanı David Goodall'ın planlanan ötenazi işlemi bugün gerçekleşecek. Gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere basın toplantısı düzenleyen Goodall, 'Artık hayata daha fazla devam etmek istemiyorum' dedi.

Yaşam standartlarının kötüleştiği' gerekçesiyle bu ay içinde İsviçre'de kendi yaşamına son vermek istediğini açıklayan Avustralya'nın en yaşlı bilim insanı 104 yaşındaki David Goodall'ın bu kararı ötenazinin yasadışı olduğu Avustralya'da tartışmalara neden olmuştu. 104 yaşındaki Ekolojist, yaşanan tartışmaların üzerine İsviçre'nin Basel kentinde ötenazi savunucularıyla bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'UTANÇ VERİCİ YAŞLANMA' Bugün için planlanan ötenazi prosedürüne ilişki detayları bilmediğini belirten Goodall, ötenazi işleminin iğneyle yapılacağını ve bu esnada bazı aile üyelerinin de kendisiyle birlikte olacağını açıkladı. "Uygun zaman geldiğinde, ölmeyi seçmek serbest olmalı" diyen Goodall'ın basın açıklamasında giydiği ve üzerinde 'Utanç verici yaşlanma' yazılı kazağı dikkat çekti.

Sitene Ekle
Etiketler