BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84

Otelciliğin Senyörü Cüneyt Kuru

Dünya haritasının tam ortasında, kan kırmızı Türkiye sevdasıyla otelciliğin senyörü Cüneyt Kuru...

Merhabalar,

Otelciliğin senyör unvanı ile anılan, bilinen, sevilen, örnek gösterilen ismi Cüneyt Kuru… Karayipler’den Meksika’ya, Kanarya adalarından Mısır, Tunus, Bulgaristan’a Almanya’dan Amerika’ya sözün özü tüm dünyada otelcilik mesleğinde örnek gösterilen profesyonel bir Türk otel yöneticisi. Gerçek bir beyefendi, uzun yıllar ve yolların emekle, alın teriyle, vizyon ve misyonunu yüreği ile yazan ismi.  Bulunduğu makamı hak eden, olabildiğine mütevazı, alçak gönüllü ve kalender özel bir isim.

  

Babalar ve Oğullar

Beni duygulandıran ve kalpten yazdıran bu özel paylaşımı en çokta örnek bir baba, ülkesine ve dünyaya artı değer katan bir bakış açısıyla, o kendine has duruşu oldu Cüneyt Kuru’nun.  Özleyiş, hasret ve olması gereken her şeyi bir film şeridi gibi hissettiren isimdi benim için… Bazı anlar vardır plansız, programsız, provasız ve ansızın buluşturur işte öyle bir buluşmaydı bizimkisi. O anı bir fotoğraf karesi ile ölümsüzleştirmek istersiniz. Bizimkisi de öyle bir andı…

  

Babamız Bizim İdolümüzdür

Karşımda oturan aydınlık yüzlü iki genç ikiz kardeş Onur & Orçun; babamızın mentalini hep örnek aldık. O mesleğine aşıktır. Onun yolunda bizlerde hizmet sektöründe, otelcilikte Türkiye’de ve dünya da güzel, farklı başarılara imza atacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda eğitim aldık. Sabırla, inatla çalışıyoruz. Babamızın gururu olacağız…

Onur & Orçun Kuru,

 4 yıl İngiltere, 4 yıl Amerika, 2 yıl Mısır’da eğitim alarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye gelmişler, yine bir süre yurt dışında farklı ülkelere, otelcilik sektöründe deneyim kazanmak üzere gitme hazırlıklarındaymışlar. Cüneyt Kuru,  “otelcilik filozofisini alıp pozisyon alacaklar Türk turizmine faydalı, istikballeri açık, dürüst ve onurlu, ahlaklı ve ilkeli iki evlat yetiştirmenin hissiyatı bambaşka” diye ifade ederken manalı bakışları aslında her şeyi anlatıyordu.

  

Bir Dünya Haritası İçerisinde Cüneyt Kuru

Damarlarında Kan Kırmızısı Türkiye Sevdası

Hissettiklerimi bu yazı vesilesi ile sizlerle paylaşmak istedim.

Cüneyt Kuru, ülkemizin otelcilik sektöründeki güçlü markalarından Rixos Otellerinin Lares ve Tekirova Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Otelciliğin tecrübeli ve engin bakış açısına sahip bu isminden otelcilik mesleğine, turizme gönül vermiş genç yöneticilerin öğrenebileceği birçok şey var ve Cüneyt Kuru da deneyimlerini, tecrübelerini, otelciliğe bakış açısını seve seve paylaşmaktan mutlu olabilecek güzellikte bir isim.

   

Otelciliğin Senyörüne kısa ve anlamlı bir ziyaret oldu. Daha uzun bir zaman diliminde görüşmek üzere el sıkışarak kendisine veda ettim.

Tatil tadında kalın