BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48

Onurlu bir adam

Muşlu Şamil Şenerlere ve tanınan ya da tanınmayan tüm “onurlu adamlara” saygılarımla..

Bazı muhteşem davranışlar vardır; insanı kendine hayran bırakır. Onun yüceliğini anlatmak için kullanılan kelimeler etkisiz kalır.

O gıpta ve özenti ile hissettiğiniz duyguyu anlatmak, gerçekten çok zordur.

Bu olay karşısında da, işte böyle hissettim.

Bu duyguyu, milli motosikletçimiz Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun o örnek davranışı karşısında da hissetmiştim.

Kenan Sofuoğlu, iddaa programlarından kendisine verilen 800 bin lirayı;” ''Öyle bir paranın varlığı ile ilgilenmiyorum. Ne kadar para olduğunu da bilmiyorum. Bununla ilgili olarak konuşmak da istemiyorum. Sezon başında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na paranın ''iyi ve güzel yerlerde'' kullanılması için yetki vermiştim. Onlardan rica etmiştim. Parayı iyi yerlerde kullanacaklarına da inanıyorum'' diyerek kabul etmedi.

Bir önceki sezon parasıyla da Sakarya’da okul yaptırmıştı.

Bu hayranlığı, bir de Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bir seminer için gittiğimde hissetmiştim.

Rahmetli İzzet Baysal, gerisinde ne kadar büyük bir eser bırakmış; gördüğümde hayran kaldım; kendisine ve üniversitesine.

Mekânı cennet olsun.

Bu onurlu davranışı gösteren bir “adam” daha var ki, onunki bu anlamda en güzel örneklerden biri.

Bu onurlu adam, geçtiğimiz aylarda TRT haberlerinden ve Beyaz Show’dan tanıdığımız Şamil Şener. Bu vesile ile TRT’yi ve Beyaz’ı tebrik ediyorum. Gerçek televizyonculuk budur.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Buzlugöze Köyü'nün 10 haneli ve 80 nüfuslu Ziyaret mezrasında oturan Şamil Şener, çocukların okuması için 22 ineğini satıyor ve elde ettiği 40 bin lira ile köye tek derslikli bir okul yaptırıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran Şamil Şener, okula bir de öğretmen atanmasını sağlıyor. Ziyaret Mezrası İlköğretim Okulu'nda dördü Şamil Şener'in olmak üzere 12 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.

Çocuklarının 4 kilometre uzaklıktaki Buzlugöze Köyü' ne gidiş-gelişlerinin zor olduğu için mezraya okul yaptırmaya karar verdiğini belirten Şamil Şener şunları anlatıyor:

"Çocuklarımız yağmur, çamur, kar, tipi demeden çoğu zaman okula yürüyerek gidip geliyordu. Her okula gidiş gelişlerinde hem onlar hem biz, başlarına kötü bir şey gelecek diye ecel terleri döküyorduk. Bir gün onları traktörle okula götürürken kızımın kafası traktörün demirlerine çarptı ve dişi kırıldı. Buna çok üzüldüm. Okulun yapımına kimse de maddi yardımda bulunmadı."

Kendisi ilkokul mezunu olan Şamil Şener, ahırda tek ineğinin bile kalmadığını, şimdi inşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirtiyor.

Bu arada “Onurlu bir adam” başlığını, Robert De Niro’nun başrolünü oynadığı “Men of Honer” (Onurlu bir adam) adlı nefis filminden ödünç aldım.

Bu filmi, seyretmediyseniz mutlaka seyredin diye bu açıklamayı yazmak istedim.

Filmde, Carl Brashear; hayallerinin önüne geçen her engeli aşar.

Babası ona hep, "Asla vazgeçme... En iyisi ol" demiştir ve Carl bu sözleri kalbine yerleştirir.

Bu ifadeler, herhalde filmi seyretmeniz için yeterlidir.

Muşlu Şamil Şenerlere ve tanınan ya da tanınmayan tüm “onurlu adamlara” saygılarımla..