BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Onlardan geriye bu fotoğraf kaldı

Diyarbakır'da PKK'nın hedefi haline gelen askerlerden 5'i aylar önce objektiflere böyle poz vermiş...

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde perşembe günü PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen askerlerden 3'ü ile yaralananlardan 2'si, geçen mayıs ayında çekilen bir fotoğrafta aynı karede yer aldı.

Şehit düşen ve yaralanan kahramanlarla silah arkadaşlarının aynı karedeki fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da yer alıyor.

1991/1 tertip silah altına alınan Tekirdağlı Gökhan Kaplan, Bursalı Aykut Delimehmetoğlu, Gaziantepli Barış Çiçekdağı, Tokatlı Ahmet Eroğlu ve Şanlıurfalı Faruk Kılıç, geçen şubat ayında İzmir Foça'daki 7'nci Jandarma Komanda Er Eğitim Alayı'nda vatani görevini başladı. Acemi birliğinde zorlu komando eğitimi gören ve silah arkadaşı bu kahramanlar, 3 aylık eğitim sırasında çok samimi arkadaş da oldu. Foça'da aynı mangada bulunan ve komando eğitimlerini tamamlayan kahramanlar, dağıtımda da Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'na verildi.

Silvan Taktik Jandarma Komando Alayı'nda da birbirlerinden ayrılmayan Gökhan Kaplan, Aykut Delimehmetoğlu, Barış Çiçekdağı, Ahmet Eroğlu ve Faruk Kılıç, terör operasyonlarında ön safta görev aldı. Operasyon dönüşü çektirdikleri fotoğrafı da sosyal paylaşım sitesi Facebook'a koydular.

2 ASKERİ BULMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞLARDI

Kahraman komandolar, 9 Temmuz günü Diyarbakır- Bingöl karayolunu kesin PKK'lı teröristlerin kaçırdığı 2 asker ve 1 sağlık görevlisini kurtarma operasyonuna katılıp dağları karış karış taramaya başladı. Kaçırma eylemini gerçekleştiren ve 12 Temmuz günü Hazro Jandarma Komutanlığı'na roketli saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin peşine düşen kahraman komandolar, 14 Temmuz günü öğleden sonra mola verdikleri sırada hainlerin pususuna düştü.

Uzun namlulu silahlar, el bombaları ve roketatarla saldıran kalabalık PKK'lı grubuna, kahraman komandolar anında karşılık verdi. PKK'lıların attığı yangın bombalarıyla bir anda alev topu içinde kalan kahraman komandolardan Gökhan Kaplan, Barış Çiçekdağı ve Aykut Delimehmetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 asker şehit düştü, Ahmet Eroğlu ve Faruk Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 7 asker yaralandı.

Acıları tüm Türkiye'yi yasa boğan şehitler memleketlerinde toprağa verildi. Yaralıların tedavisi sürerken, 5 kahraman komandonun silah arkadaşlarıyla birlikte çektirdiği bu fotoğraf da anı olarak kaldı.