BIST 9.574
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,11
HABER /  GÜNCEL

Onlar da Kırkpınar’da

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edi...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne’de bu yıl 653’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için Sarayiçi Er Meydanı’na geldi.
Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilen yağlı güreşlerde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri Türkiye’yi dünyaya tanıtıyor. Kırkpınar Yağlı Güreşleri geleneksel bir sporumuzdur ve güreşçilerimiz centilmence güreşiyorlar. Umuyoruz ki bu centilmenlik sonuna kadar devam eder" dedi.
653’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izleyen Bakan Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada, bu yıl 653’üncüsü gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Türk milletinin dünyaya sportif alanda kendini gösterdiğinin simgesi olduğunu kaydetti.
Kırkpınar’ın bir milletin medeniyet zenginliklerini her türlü boyutuyla yansıtıldığı kültürel ve sportif faaliyet olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, "Kırkpınar’ı ulusal boyutlarda dünyaya tanıtarak gençleri teşvik etmek istiyoruz. Tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum. Kırkpınar bir gücün ve zekanın yansımasıdır. Kırkpınar sporuna çocuklarımızın ve gençlerimizin sahip çıkmasını istiyorum. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini dünyaya tanıtmak için tüm yetkililer elinden geleni yapmalıdır" ifadelerini kaydetti.
Bakan Kılıç ise, "Kırkpınar alanında şu anda gerçekten çok ciddi bir çekişme var. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ata sporumuz olup kültürümüzün en iyi örneklerinden bir tanesidir. Kültürel mirasımızı bugün burada vatandaşlarla beraber yaşıyoruz. Umuyorum ki nesilden nesile aktarılan bu spor dalı daima devam edecek" dedi.
(İHA)