BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,79
ALTIN 2.491,22
HABER /  GÜNCEL

Önder Aytaç'tan şok suikast iddiası

Diyarbakır mitingini proveke edecek grubun suikast listesini açıkladı.

Abone ol

Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Önder Aytaç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde olay çıkartmayı hedefledikleri gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alınan 17 kişinin, daha önce rahmetli Alparslan Türkeş tarafından partiden uzaklaştırılan isimler olduğunu açıkladı.

Aytaç, "Rahmetli partinin başındayken Maraşlılar olarak bilinen bu grubu, çek senet tahsilatı gibi mafyavari işlerle uğraştıkları için partiden uzaklaştırmış. Türkeş, bunların MHP' ile ilişkilerin, partiye zarar verdikleri için kesmiş." dedi.

Bu grubun seçim öncesi Türkiye'yi kana bulamak istediğini, gözaltına alınmalarını yetmeyeceğini dışarıdaki uzantalırna da dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Aytaç, "Bunlar kaos çıkarmak için AK Parti ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticilerine suikast hedefliyor olabilirler." uyarısında bulundu.

 İŞTE O ÇETE
MHP'nin Diyarbakır Mitingi'nde olay çıkartacakları öne sürülerek gözaltına alınan şüphelilerin verdiği yanıtlar şaşkınlık yarattı. HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

AYTAÇ'TAN SUİKAST UYARISI

Aytaç, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Diyarbakır'da yapacağı miting öncesi emniyetin gerçekleştirdiği gözaltıları değerlendirdi. Aytaç, İstanbul'da gözaltına alınan söz konusu grubun, geçmişte yaptığı icraatlara bakıldığında 'Diyarbakır'ı kana bulayalım MHP barajı geçsin." şeklindeki telefon konuşmalarının ne anlama geldiğinin ve emniyetin bunların neden gözaltına aldığının daha net anlaşılacağını bildirdi. 17 kişinin içinde derin devletle irtibatlı çok önemli isimlerin olduğuna dikkat çeken Aytaç, "Bunlar son derece tehlikeli bir grup, bunların içeride olmasıyla dışarıda hiçbir şey olmaz anlamı çıkartılmamalı... Seçim öncesi bunların dışarıdaki uzantıları, AK Parti ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticilerine yönelik suikast girişiminde bulunabilirler. Son derece dikkatli olmak gerekiyor." diye konuştu.

HEDEF GÖSTERİLDİ

Kendisi hakkında PKK'nın ölüm listesinde olduğuna yönelik haberleri hatırlatan Aytaç karanlık odakların ortak noktalarını şu sözlerle ortaya koydu:

"KCK yöneticisi yakalanıyor cebinden benim ismim çıkıyor, İşçi Partisi ve ulusalcı yayın organlarında Önder Aytaç haber yapılıyor, Ülkücü olarak bilinen (ben bunlara türkücü diyorum) son gözaltına alınan şahıslar benim ismimi zikrediyor. Tüm bu yapılar ittifak halinde hareket ediyor, karanlık odakların senaryolarını ortaya çıkartan kişileri hedef seçmeleri de bu ittifakı doğruluyor. Türkiye'yi seçim öncesi kana bulamak ve gerginliği artırarak statükonun devamını sağlamak istiyorlar."

"BUNLAR ÜLKÜCÜ DEĞİL, TÜRKÜCÜ"

Aytaç, İstanbul'da gözaltına alınan 17 şahısla ilgili de şunları söyledi:

"Bunların ülkücülükle uzaktan yakından alakası yok. Bunlar türkücü. Hatta bunlar rahmetli Türkeş döneminde Türkeş'in de bunları dışlamış olduğu çek-senet tahsilatı yapmak isteyen işadamlarına çöken insanlar ve bunların bence derinle de irtibatları var. Peki amaçları ne bunların? Türkiye'nin kaosa sürüklenmiş olması ve statükonun Türkiye'de devam etmiş olmasını istemiş olmak. MHP'li değil bunlar, ülkücü değil bunlar...derinle irtibatlı olan, tetikçilik yapacak insanlar bunlar...Bunlar Diyarbakır'da MHP'nin içerisinde bile kan dökmeyi düşünecek kadar sergerdar, ahlaksız insanlar."