BIST 8.736
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.240,27
HABER /  GÜNCEL

Ömer Güney'le ilgili olay yaratacak iddia!

Paris'te gerçekleştirilen 3 PKK'lı kadın cinayetinin baş zanlısı olan Ömer Güney için MİT elemanı Şahin bomba bir iddia ortaya attı

Abone ol

Devrimci Karargâh soruşturmasında 1 hafta tutuklu kalan ancak MİT elemanı olduğu ortaya çıkınca serbest bırakılan Murat Şahin’in, Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesi olayının zanlısı olarak tutuklanan Ömer Güney’in ile ilgili şok bir iddia ortaya attı.

Almanya’da yayın yapan Yeni Özgür Politika Gazetesi’ne konuşan Şahin, Güney’i fotoğraflarından tanıdığını öne sürerek, şu iddialarda bulundu:

ÖMER TETİKÇİ BU İŞTE TEK BAŞINA DEĞİL

Ankara’da bağlı olduğum birimin başındaki ‘Teyze’ kod adlı bayan, Ömer’in fotoğrafını göstererek ‘Bu, Paris elemanı, hiç gördün mü, tanıdın mı, bu Heval oluyor’ diye sormuştu. İlk defa orada resmini gördüm. Bana başka da bir şey söylemedi. Belki de, Avrupa’da onu tanıyıp tanımadığımı, ilişkim olup olmadığını test ediyordu. ‘Teyze’nin gösterdiği ve ‘Parisli Heval’ dediği kişi, Ömer Güney’in ta kendisidir. Bence Ömer tek başına değildir. O tetikçidir. O yanında uzman 2-3 iyi ajan olmadan bu işi yapamaz. Paris katliamı, MİT içindeki sertlik yanlılarının işidir.”

MİT AJANIYIM BENİ ORTADA BIRAKTILAR

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre; İsviçre’de yaşayan Şahin, gazeteye konuşma gerekçesini ise “Ortada bırakıldım. Resmi olarak hâlâ MİT ajanıyım” sözleriyle açıkladı.

Murat Şahin, Devrimci Karargâh davasında 1 hafta tutuklu kalmıştı.MİT ajanı olduğunun ortaya çıkmasının ardından dosyası ayrılmıştı.

MİT'TEN İDDİALARA YALANLAMA

MİT kaynakları, Murat Şahin’in MİT ajanı olduğu ve ileri sürdüğü iddiaların hepsinin mizansen olduğunu belirterek, “Gerçekle ilgisi olmayan şeyler” dedi.