BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  DÜNYA

Olimpiyat sunumumuzu yaptık

İstanbul’un 2020 yılı Olimpiyat Oyunları adaylığı için Türk heyeti sunum yaptı. Sunumun oldukça başarılı geçtiği belirtildi.<br/>Başbakan Ya...

Abone ol

İstanbul’un 2020 yılı Olimpiyat Oyunları adaylığı için Türk heyeti sunum yaptı. Sunumun oldukça başarılı geçtiği belirtildi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın öncülüğündeki İstanbul 2020’nin üst düzey heyetinin İsviçre’nin Lozan kentindeki Beaulieu Kongre Salonu’nda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine yönelik gerçekleştirdiği "2020 Aday Şehirler Brifingi" sona erdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen sunumun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, teknik sunumun genel olarak çok iyi geçtiğini ve Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için çok iyi hazırlandığına inandığını söyledi.

"ARTIK TÜRKİYE İÇİN DOĞRU ZAMAN"
İstanbul’un birçok uluslararası organizasyona başarıyla ev sahipliği yaptığını kaydeden Babacan, son olarak Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’na dikkati çekti. Türkiye’nin, Akdeniz Oyunları’nın hazırlıklarını 18 ayda tamamladığının altını çizen Babacan, "Benim izlenimim, IOC üyelerinin sunumumuzdan oldukça memnun kaldığı yönünde. Ülkemiz gerçekten çok ciddi bir dönüşüm, gelişim sürecinden geçti. Bundan dolayı da gerçekten çok hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye’de kişi başına düşen GSMH üç katı arttı. Türkiye’nin bütçe açığı, diğer ülkelerle kıyaslandığında çok düşük durumda. Bunu sadece biz değil IMF, Dünya Bankası ve OECD de söylüyor. Türkiye’nin bir sene içinde çok büyüyeceği belirtiliyor. Türkiye’nin beşinci kez olimpiyatlara aday oluyor. Artık Türkiye için gerçekten doğru zaman olduğuna inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı için bir takım hedefler belirledik. 2023 yılı hedeflerimiz 2020 Olimpiyatları hedefleriyle son derece güzel bir şekilde örtüşüyor" ifadelerini kullandı.
Babacan, bir gazetecinin İstanbul’un ulaşım sorunuyla ilgili bir sorusu üzerine ise, İstanbul’da iki boğaz köprüsünün bulunduğunu, üçüncüsünün de temelinin atıldığını hatırlatarak, “İstanbul Boğazı’nın altından geçen tünel ve araçların geçebileceği başka bir tünel de inşa edilecek. Ayrıca 3. havalimanı projemiz var” cevabını verdi.

GEZİ PARKI SORUSU GELMEDİ
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yabancı bir gazetecinin, "Teknik sunumda IOC üyelerinin Gezi Parkı protestolarıyla ilgili bir soru yöneltmediği yönünde bir duyum aldık” şeklindeki sorusu üzerine, “Teknik sunumun ardından soru cevap bölümü de son derece başarılı geçti. Kendi konuşmamda protestolarla ilgili bir sunum yaptım. Ancak daha sonrasında herhangi bir soru gelmedi" açıklamasında bulundu.
Ali Babacan’ın basın toplantısında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul 2020 CEO’su Ali Kiremitçioğlu, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ve paralimpik okçu ve İstanbul 2020 Elçisi Gizem Girişmen de yer aldı.
(İHA)