BIST 9.680
DOLAR 32,54
EURO 34,97
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL

Ölen PKK'lının mahallesinde operasyon

Kato dağında öldürülen PKK'lının Adana'da yaşadığı mahalleye operasyon düzenlendi.

Abone ol

Adana'da jandarmanın düzenlediği operasyonda, Şırnak'ta öldürülen PKK'lı teröristin ailesinin yaşadığı mahallede bir süre önce terör örgütü lehine korsan gösteri düzenlediği öne sürülen 11 kişi yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 47 parça tarihi eser, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Geçen 11 Kasım'da Şırnak'ın Kato Dağı'nda PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 4 terörist arasında yer alan Zeynep Botan kod adlı 25 yaşındaki Emine Saraç'ın Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Yakapınar Mahallesi'nde yaşayan ailesine, 4 gün önce bir grup taziye ziyaretinde bulundu. İddiaya göre bu sırada gruptan bazı kişiler PKK/KCK lehine propaganda yaptı. Daha sonra D-400 karayoluna çıkıp, yolu kapattı.

Adana ile Ceyhan ilçesi arasında ulaşım sağlayan yoldaki korsan gösteriye jandarma ekipleri müdahale etti. Jandarmalar, grup arasındaki 11 kişiyi gözaltına aldı. Kimliği açıklanmayan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 47 parça tarihi eser, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Sorguları tamamlanan 11 şüpheli, 'terör örgütü propagandası yapmak, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, örgüt üyeliği' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.