BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

Ölen madencinin çocuğuna 'velayet davası'

Özen, "Babasının vefatı öncesi oğlumla sıklıkla görüşüyorduk, hiç bir zaman iletişimimiz kopmadı" dedi.

Abone ol

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Mustafa Korkmaz'ın oğlu Berkay'ın velayetini hukuki mücadele sonra alan annesi İmran Özen, "Çocuklarımla bir arada olduğum için çok mutluyum, yaşam mücadelemizi birlikte sürdürüyoruz" dedi.

Özen, üvey anne Sema Korkmaz'ın mahkeme sürecinde çocuğun velayetinin öz annesinde olması yönünde görüş bildirdiğini belirterek, gazetelerde yer alan haberlere anlam veremediğini söyledi. 

İmran Özen, avukatı Sercan Okur'la AA muhabirine yaptığı açıklamada maden faciasında eski eşi Mustafa Korkmaz'ın hayatını kaybetmesi üzerine, oğlu Berkay için dedesiyle aralarında anlaşmazlık oluştuğunu ve açtıkları velayet davasının lehine sonuçlandı. 

Oğlu Berkay'la 8 yaşına kadar birlikte olduklarını, maden faciasında vefat eden eski eşi Mustafa Korkmaz ile boşanmaları üzerine küçük çocuğunun velayetinin kendinde, Berkay'ın velayetinin ise babasında kaldığı bilgisini veren Özen, "Babasının vefatı öncesi oğlumla sıklıkla görüşüyorduk, hiç bir zaman iletişimimiz kopmadı" dedi.

Mustafa Korkmaz'ın vefatı sonrasında dedesinin çocuğu kendine göstermediğini savunan İmran Özen, velayet davasında zorlu bir süreç geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Berkay'ın velayetini almak için çok mücadele verdim. Üvey annesi Sema Korkmaz da başta çocuğu vermek istemedi. Mahkeme sürecinde dedenin yanında oldu. Ama daha sonra 'çocuğa sen daha iyi bakarsın' diyerek benim lehime şahitlik yaptı, çocuğu benim almamı istedi." 

Basında son günlerde Berkay'la ilgili çıkan haberlerin kendisini ve çocuklarını çok şaşırttığını ve üzdüğünü kaydeden Özen "Ne yapılmaya çalışılıyor anlamadık. Çocuklarımla bir arada olduğum için çok mutluyum. Evlenmedim ve kendimi çocuklarıma adadım, yaşam mücadelemizi birlikte sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Avukat Sercan Okur ise velayetle ilgili son günlerde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, müvekkili ile çocuklarını psikolojilerini etkilediğini belirtti. 

Babasının ölümü sonrası boşa çıkan velayetle ilgili Soma 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kendilerinin ve çocuğun dedesi Orhan Korkmaz'nı dava açtıklarını belirten  Okur, şöyle konuştu:

"Yapılan yargılama ve bilirkişi incelemesi sonrasında mahkeme çocukların velayetinin anneye verilmesini uygun buldu. Anne İmran Özen doğduğu andan itibaren çocuklara bakmış, ilgilenmiş, her türlü sıkıntılarında yanlarında olmuş, eşiyle boşanmış olmasına rağmen Berkay'la ilişkisini hiç bir zaman sona erdirmemiş, eğitimiyle ilgilenmiş. Çocuklarına karşı ilgisiz kalmış veya terk edip gitmiş biri değil.

Üvey anne Sema Korkmaz'ın davada tanık olarak önce çocukların dedeye verilmesi yönünde tavır gösterdi, daha sonra bize ve mahkemeye çocukların dede tarafından bakılamayacağını, anneleri İmran Özen'in daha iyi bakacağına inandığını söyledi. Mahkeme yaklaşık 1 ay önce davayı sonuçlandırdı ve kararı taraflara tebliğ etti. Temyiz süresi de itirazsız geçti ve karar kesinleşti. Şu an çocukların velayeti müvekkilim İmran Özen'dedir."

- Üvey anne Korkmaz: "kimseye açıklama yapmadım"

Sema Korkmaz ise haberin kendisini de şaşırttığını, konuyla ilgili kimseyle konuşmadığını savundu. Kayınpederi ile bir süredir görüşmediklerini, koptuklarını belirten Korkmaz, Berkay'ın annesinin yanında daha iyi bakılacağı yönündeki düşüncelerini ilgili yerlere aktardığını, farklı yöndeki bir konuşmayı yapmadığını savundu.