BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
GÜNCEL

Öldürdüğü adamı geri getirirken görüntülenen timsah tartışma yarattı

Endonezya'da, saldırdığı adamın cesedini geri getiren timsah, ağzında taşıdığı cansız bedenle kameralara yansıdı. Yerliler, olayın kara büyüyle ilgili olduğunu iddia etti.

Syarifuddin adındaki adam, Berau'da bir nehirde arkadaşlarıyla birlikte yüzerken, bir tuzlu su timsahı tarafından ölüme sürüklendi. Bedeni bulunamayan talihsiz adamın yakınlarının çaresizce yardım istediği büyücü, kara büyü yaparak Syarifuddin'in cesedini geri istedi. Bunun üzerine, timsahın kayıp adamın cesedini geri getirmesi şaşkınlık yarattı. Yakınları bu olayın kara büyüyle ilgili olduğunu iddia etti.

Yerliler kara büyü yaptırarak kayıp adamı geri istedi

Olay, Endonezya'da meydana geldi. 41 yaşındaki Syraifuddin isimli adam, arkadaşlarıyla birlikte Berau'da nehirde yüzdüğü sırada timsah saldırısına uğrayıp suyun altına çekildi. Yakınlarının anlattığına göre, aramalar sonuçsuz kalınca cesedin Lempake Nehri'nin sularına gömüldüğü kabul edildi. Köylüler, "timsah büyü sanatı" konusunda uzmanlaşmış yerel bir kara büyücüyle temas kurarak Syarifuddin'in hayatta kalması için büyü yaptırdı.

Yırtıcı hayvan, cesedi yemeden geri getirdi

Olayın ertesi günü sabah saatlerinde, suda erkek cesedi taşıyan bir timsah belirdi. İncelemeler sonucu bu cesedin Syarifuddin olduğu belirlendi. Yırtıcı hayvanın, ağzında Syarifuddin'in çıplak cesediyle yüzdüğü anlar kameralara yansıdı. Yetişkin haliyle 5.2 metreye kadar ulaşabilen tuzlu su timsahının, yırtıcı bir hayvan olmasına rağmen zarar vermeden sürüklediği cesedi karaya kadar taşıdığı görülüyor.

Nehre çıplak girenin timsah saldırısına uğrayacağı efsanesi dolaşıyor

Syarifuddin'in olaya tanık olan arkadaşı Andi Resmin, "Timsah tarafından yakalandığında suda sadece duruyordu ve yırtıcı hayvan onu boğarak götürdü" dedi. Yerel halktan olan Eet isimli bir şahıs ise, nehre çıplak girmenin timsah saldırısı ile sonuçlanacağına dair bir efsane olduğundan bahsetti:"Efsaneye göre nehre çıplak giren insanlar kesinlikle timsah tarafından yenilir, kıyafetle girenlerin ise timsah yanına yaklaşamaz."

Cesedin parçalanmamış olması dikkat çekiyor

Cansız bedenine ulaşılan Syarifuddin'in sağ kaburgasının zarar gördüğü belirlendi. Olayla ilgilenen polis memuru Talisayan Faysal Hamid, o gece arama yapıldığını, bir sonuç alınamayınca yerlilerin büyücüyle irtibata geçtiğini, bunun üzerine ertesi sabah cesedin geri döndüğünü ifade etti. Polis memuru, cesedin parçalanmamış olduğuna dikkat çekerek timsahın Syarifuddin'i yememesinin ilginç olduğunu belirtti.

Sitene Ekle
Etiketler