BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  SPOR

Olay maça disiplin cezası!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararını açıkladı. Bazıları maç tekrar edilmeli demişti. Bakın PFDK'nın kararı ne oldu?

Abone ol

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Hacettepe Kulübü futbolcusu Admir Teli'nin, Galatasaray maçında çift sarı karttan gördüğü kırmızı kartın iptalini, ilk sarı kartın aynı takımdan Zoko'ya gösterilmiş sayılmasını kararlaştırdı.

Bazı yorumcular maçta kural hatası olduğunu ve maçın tekrarlanması gerektiğini söylemişlerdi. Ancak PFDK bu konuda görüş bildirmedi.

Kurul, bugünkü toplantısında, Turkcell Süper Lig'de 30 Kasım Pazar günü oynanan Galatasaray-Hacettepe maçının 56. dakikasında görmüş olduğu ilk sarı kart ve buna bağlı olarak çift sarı kart görmesi nedeniyle oyundan ihraç edilmesine sebep olan kırmızı karta ilişkin disiplin uygulamalarının ve sonuçlarının Futbol Disiplin Talimatı'nın 74/3. maddesi uyarınca kaldırılmasına, hakem iradesi ile UEFA uygulamaları dikkate alınarak, müsabakanın 56. dakikasında şahısta hata yapılarak Admir Teli'ye gösterilen sarı kartın Bernard Françios Dassise Zoko'ya gösterilmiş sayılmasına karar verdi.

BİR MAÇ SAHA KAPATMA

Kurulun bugünkü toplantısında, Çankırı Belediyesi-Trabzon Karadenizspor maçında, mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle ev sahibi takım bir maç saha kapamayla cezalandırıldı.

Öte yandan, aynı karşılaşmada Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Celal Kaman'a, müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezası verilirken, ev sahibi takımın idarecisi Mehmet Uzun'un da müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezası aldı. 

Kurulun verdiği diğer cezalar şöyle:

3 maç: Alper Mehmetoğlu (Afyon Karahisarspor), Mehmet Kayra (Batman Belediyesi)

2 maç: Niyazi Boylu (BUGSAŞ Spor Kaleci Antrenörü), Mustafa Bayat (Kırşehirspor), Ersin Aslıyüksek (Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor)

15 gün: Mustafa Yıldırım (Bozüyükspor Kulübü idarecisi), Hamit Karasu (Torbalıspor Kulübü idarecisi)

1 maç: Ergin Yücetaş (Bozüyükspor), Ergin Altay (Çorumspor)

3 bin 900 YTL: Zeytinburnuspor Kulübü

3 bin 500 YTL: Konya Şekerspor Kulübü 

2 bin 400 YTL: BUGSAŞ Spor Kulübü, Bozüyükspor Kulübü

2 bin YTL: Kırşehirspor Kulübü, Pazarspor Kulübü, Ceyhanspor Kulübü

Bin 200 YTL: İzmirspor Kulübü