BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

Olay anne tek kişilik odada

17 aylık talihsiz bebeğin annesine Buca Kapalı Cezaevi'nde özel güvenlik önlemi alındı.

Abone ol

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, 17 aylık kızına işkence yaptığı iddiasıyla tutuklanan kadının diğer mahkumlar tarafından linç edilme ihtimaline karşı tek kişilik odaya konulduğu bildirildi.

Menderes Cumhuriyet Savcılığı'nda tutuklama kararı kendisine okunduktan sonra özel zırhlı araçla Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderilen anne Fadime B. (Budak), cezaevinde kaldığı süre içinde kadınlar koğuşu bölümünde tek kişilik odada kalacak. Fadime B., diğer mahkumların havalandırma sahasına çıktığı saatlerde dışarı çıkamayacak. Cezaevi yönetimi linç edilme tehlikesine karşı her türlü tedbiri alırken, anne Fadime B.'nin duruşma günleri adliyeye götürülürken de diğer mahkumlarla aynı kısımda oturtulmayacağı belirtildi. Fadime B., özel bir cezaevi aracıyla ya da nakil aracı içindeki özel bölümde götürülüp getirilecek.

İkinci kez tutuklanan Fadime B.'nin güvenliğinin sağlanmasının kendi görevleri olduğunu belirten cezaevi yönetimi, Fadime B.'nin kaldığı süre içinde cezaevinde o bölümden sorumlu bayan gardiyandan başka kimseyi görmeyeceğini bildirdi.

17 aylık N.N.B.'ye işkence ve tecavüz iddiasıyla aynı evde kaldığı Yılmaz Varlı, Metin Demirpençe ve Ahmet Akyüz ile birlikte tutuklandıktan bir gün sonra serbest kalan anne Fadime B., daha sonra tekrar gözaltına alınmış ve savcılık tarafından tutuklanmıştı.