BIST 9.985
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.432,74
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Oktay Vural'dan bomba iddia!

MHP milletvekili Oktay Vural Suriye'ye yapılacak müdahalede asıl hedefin başka bir ülke olduğunu söyledi.

Abone ol

İNTERNET HABERMHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Suriye’ye yapılacak müdahalenin asıl hedefinin İran olduğunu belirterek, bu konuda bir müdahale yapılması gerektiğini söyleyen ülkenin de İsrail olduğunu ifade etti.

MHP OLARAK 2020 OLİMPİYATLARINI DESTEKLİYORDUK 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin 2020 olimpiyatlarına adaylığını değerlendiren Vural, "Böylesine büyük bir organizasyonu kaybetmemiz hepimizi üzmelidir. 2020 olimpiyatlarının Türikyie’de yapılmasını millet olarak çok arzuluyorduk. çünkü biz büyük organizasyonları yapabilecek bir kapasiteye sahibiz. Maalesef olmadı. Olimpiyatların Türkiye’ye verilmesi çok iyi olacaktı. İnşallah önümüzdeki dönemde dünyanını en büyük spor organizasyonunu ülkemize getirmek nasip olur diyorum. Sebep-sonuç ilişkilerini ortaya koymak suretiyle nasıl başarılı olmamız gerekir bunları değerlendirmemiz gerekir. İstanbul’un olimpiyat yapacak kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum. Türk milletinin hep beraber kazanacağı ve kaybedeceği alanlar vardır, o bakımdan böyle bir kaybı başkalarına sorunu yüklemek yerine sorunu sağlıklı olarak değerlendirmek suretiyle bundan sonraki süreci daha sağlıklı değerlendirmek lazım" dedi. Türkiye’nin kaybettiği bir ortamda bunun politize edilmesinin son derece yanlış olduğuna dikkati çeken Vural, MHP olarak 2020 Olimpiyatları’nı desteklediklerini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın G-20 kapsamında St. Petersburg’a gittiğini hatırlatan Vural, "Türkiye islamın barışını, bakış açısını G-20’de bir değer olarak sunmamıştır. Batının, emperyalist güçlerin pazarlamasını yapmıştır. Başbakan savaş baronları, silah baronlarıyla aynı eksende oldu. G-20’de bu mutabakat olmadı. Aslında bir bakıma gelişmekte olan ülkelerin de desteği alınamadı. Türkiye güçlü olanların yanında olmayı tercih etmiştir" diye konuştu.

HEDEF İRAN SÖYLEYEN ÜLKE İSRAİL 

Suriye’ye yapılacak müdahalenin asıl hedefinin İran olduğunu belirten Vural, bu konuda bir müdahale yapılması gerektiğini söyleyen ülkenin de İsrail olduğunu ifade etti. Suriye’ye yapılacak bir müdühalenin esas itibarıyla İran’a yönelik bir uyarı mahiyetinde olduğunu anlatan Vural, "Müdahalenin asıl amacının İsrail’in bölgedeki menfaatlerini koruma amacına yönelik olduğu görülmekte. Yapılacak bir müdahalenin bölgede uyarı amaçlı olduğu gerçeği apaçık ortadadır" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Suriye meselesi konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatan Vural, "Sen şimdi kimin yanında yer alıyorsun, onun cevabını ver millete. ABD, İsrail Fransa ile birlikte Suriye’ye karşı savaş açıyorsun. Yanında kim var? Katar ve Suudi Arabistan. Bugün sen Mısır’a darbeyi yapanlarla birlikte Suriye’ye müdahalenin peşindesin. St. Petersburg’ta sen hangi belgeye imza attın? Bizim haçlı dedikLerinden bahset, haçlılarla hangi masalarda ne konuşuyorsun?

ÇEKİLME ZATEN YOKTU 

PKK’nin çekilme sürecini değerlendiren Vural, "TSK çekiliyor, PKK aksine milisleriyle bütün alana hakimiyetini sağlıyor. Çekilme zaten yoktu ki. Zaten siz çekilme olmamak üzere AKP’yle anlaşmıştınız. Bu açıklama PKK’nın meşru varlığını gösteren açıklamadır. PKK çekilme durdu diyor, zaten çekilme yoktu ki. Tablo bunu ortaya koyuyor" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın çekilme sürecine ilişkin yaptığı açıklamaların yer aldığı videosunu iPad’inden gazetecilere izleten Vural, "Neticede PKK’ya katılımlar artıyor, gerçek bu. Milleti niye kandırıyorsun? Kürt kökenli insanlarınızı PKK’ya teslim ettin. Başbakan diyor ki ’KCK’da bu şekilde çıkmıştı, yargı devreye girdi’, yargıyı devreden çıkartan sen değil misin? KCK’da yargı devreye girdi sen devreye giren yargıyı ortadan kaldırdın, KCK’nın içini boşalttın" diye konuştu. Başbakanın açıklamaları doğrultusunda Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdığını bildiren Vural, KCK paralel devlet yapılanması orada fiilen gerçekleştiriliyor. Ben de bunların olduğu yerde Cumhuriyet Savcıları ne iş yapıyor diye soruyorum. Bu yargı bu devlet uyuyor mu? Görülmektedir ki devlet ve devleti yönetenler uyuyor. Millet uyamasın" ifadelerini kullandı. Çekilme durdu’ ifadesinin KCK’nın ifadesi olduğunu söyleyen Vural, Türkiye’nin PKK’yı meşrulaştırdığını dile getirdi.