BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.500,23
HABER /  SEÇİM

Oktay Vural TRT muhabirini kovdu: Utanmazlar!

Devlet Bahçeli'den sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da TRT'ye sert tepki gösterdi. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yapan Oktay Vural TRT muhabirlerini istemiyorum diyerek sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Osmaniye’deki gezisi sırasında TRT’ye ait mikrofonu istememesinin ardından TRT’de yayınlanan ’Fetret’ adlı belgesele tepki göstermek için açıklama yapan Grup Başkanvekili Oktay Vural da görüntü alan TRT ekibine tepki gösterdi.

Vural, "Buraya ne geliyorsunuz? Ne diye geliyorsunuz? Böyle bir rezalet olmaz. İstemiyorum TRT’yi. Genel başkanımızın istemediğini ben ne yapayım?

ER YADA GEÇ HESABINI VERECEKLER

Yeter artık be.Yeter artık. Bu talimatları veren, bunların yayınlanmamasını söyleyenler, er yada geç hesabını vereceklerdir. Onlar hakkında da bizi belgesel hazırlayacağız" dedi.

TRT ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Yarın yapılacak seçimler öncesinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TRT’de yayınlanan ’Fetret’ adlı belgesele tepki göstermek için TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

TRT’yi ve yönetimini sert biri dille eleştiren Oktay Vural, "AKP kaybettiği iktidarı, zorla, tehditle milletin haberleşme kanallarını kısıtlayarak, gasp ederek, yeniden ele geçirme oyununu oynamaya fütursuzca devam ediyor. Kamu kaynaklarıyla halk için yayın yapması gereken TRT, AKP borazanı haline getirilmiş, utanmadan, sıkılmadan bu milletin helal vergilerini kendi pis kirli oyunlarına alet eder hale gelmişlerdir" dedi.

''BASIN YAYIN HÜRRİYETİ TAMAMEN ORTADAN KALKTI''

Bugün Türkiye basın yayın hürriyetinin tamamen ortadan kalktığını söyleyen Grup Başkanvekili Oktay Vural, "TRT gibi milletin vergilerinden maaş alanlar, AKP’nin borazanı haline gelen bu kanalı fütursuzca hortumlamaktadırlar. Kanallar karartılıyor, televizyonlar ele geçiriliyor. Gazeteler pravda gibi basılırken TRT belgesel adı altında, senaryoları AKP genel merkezinde hazırlanmış belgesel gibi seçim oyunlarını tezgaha koyuyor.

MİLLETİ TEHDİT EDİYORLAR

’Fetret’ adlı bir belgeseli buraya koydular. Bu belgeselde AKP’ye oy verilmesi için millet, tehdit ediliyor. Bu belgeselde karanlık dönemin sorumlusu olarak ülkücüler söylenmektedir. Dönemin başbakanı Erdoğan, bizler için ’kandan beslenenler’ diye hareket ederken, TRT fetretle bu belgeselde ülkücülere, katil yaftası yapıştırmaktadır. Meydanlarda AKP, ’ülkücü kardeşlerim’ derken, pravdası olan TRT ise ülkücüleri aşağılamaktadır. Belgeselde PKK aklanmaktadır. Terörle mücadele edenler karalanmaktadır. Devletin güvenlik güçleri, masum insanları öldüren, kuyulara atan, beyaz toroslara binenlerin geri gelmediği gösterilmektedir. Ne utanmazsınız ya, terörle mücadele edenleri böyle göstermekten utanmıyor musunuz? Kahraman jandarmaları, uyuşturucu taşıyanlar olarak gösteriliyor. Gaddarca cinayet işleyen, ülkücü cani gibi gösteriyorsunuz" dedi.

TRT ARTIK BU MİLLETİN KANALI DEĞİL

Eleştirilerini sert biri dille sürdüren Grup Başkanvekili Oktay Vural, şunları söyledi:
"Bre utanmazlar. Bunlar, Ermeni diyasporasından değil, Gece yarısı Ekspresi filminden değil, devletin kanalı TRT’de yayınlanmaktadır. Kendi milletine devletine düşmanca yaklaşan TRT artık bu milletinin kanalı değildir. Türkiye ismini de silmelidir. Git saraydan beslen. Besleme bir kanal haline gelmişsin. Bu belgesel AKP’nin, PKK ile ortak hareket ettiğini göstermektedir. Terörle mücadele ediyoruz, diyenler, devletin televizyonlarında, PKK ve amaçlarını masumlaştırmaktadır. Bu, ülkücülere hareketin elbette hesabını verecekledir" dedi.

TRT EKİBİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bu sırada açıklamayı çekmek için sonradan gelen TRT ekibine de sert tepki gösteren Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Buraya ne geliyorsunuz? Ne diye geliyorsunuz? Böyle bir rezalete olmaz. İstemiyorum TRT’yi. Genel başkanımızın istemediğini ben ne yapayım? Yeter artık be. Yeter artık. Başbakana 30 saat, Recep Tayyip Erdoğan’a 29 saat, MHP’ye bir saat 10 dakika.

'UTANMAZLAR'

Sonra 37 AKP’li vekili çağır televizyonda, askeri polisi suçlu göster, PKK’yı terörist başını, Karayılan’ı akla. Ülkücüleri suçlu göster. Utanmazlar. MHP olarak bu dönemi bitireceğiz. Eğer TRT belgesel yapmak istiyorsa, çıkın Oslo’daki belgeleri açıklayın. Oslo’da ne görüşüldü? Kirli pazarlıklar nelerdi? AKP’li vekiller bu toplantılara katıldı mı? Niye? bunları açıklamıyorsunuz. Bütün bunların hepsi var, çıkın açıklayın bakalım. Kandil’deki kriptolu telefonları kim verdi? Kandildekileri özel uçakla Oslo’ya kim götürdü? Oslo’dan önce kimle nerede görüştürler. Açıklayın bakalım. Siz hangi hakka töreöle mücadele eden insanları, kötülüyorsunuz.

SİZDE VİCDAN YOK MU?

Vicdan yok mu? Siz de ya. Böyle rezalet olmaz. Hürriyetimizi gasp ediyorlar. Bunlar, vatandaşın televizyonu milletin televizyonu değil, sarayın televizyonu olmuşlar. Haram olsun milletimin vergisi. Bu millet, elektrik parası öderken size para veriyor ya. Gece yarısı ekpresi misiniz ya? Adam gibi yayın yaptıracağız? Bununla ilgili yayınlar yapanların, talimat verenlerin hepsi hesap verecek. Korkunun ecele faydası yok.

BU OYUNU BİTİRECEĞİZ

Bu oyunu bitireceğiz. Ama kanıma dokunuyor ya. Televizyonda askerim, polisim jandarmam, masum insanları öldürüyor. Olarak gösteriyorsunuz be. Utanma yok mu sizde? Genel başkanımızın istemediğini ben ne yapayım. Yeter artık be. Yeter artık. Bu talimatları veren, bunların yayınlanmamasını söyleyenler, er yada geç hesabını vereceklerdir. Onlar hakkında da biz belgesel hazırlayacağız" dedi.