BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,73
ALTIN 2.489,32
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenlerin KPSS eylemi

Sözleşmeli öğretmenler KPSS'nin kaldırılması için MEB önünde eylem yaptı.

Abone ol

Sözleşmeli, ücretli ve vekil bir grup öğretmen, KPSS'nin kaldırılması ve kadrolu atama yapılmasını istedi. MEB önünde öğle saatlerinde toplanan Mağdur Öğretmenler ve Eğitim Emekçileri Derneği üyesi bir grup öğretmen, ''Kadro istiyoruz'' yazılı pankart açarak, sloganlar attı.

Maliye Bakanını canlandıran bir öğretmene eski bir ayakkabı hediye eden öğretmenler, ''Maliye Bakanının, bu ayakkabı ile öğretmenlere daha iyi gol atmasını'' istediklerini belirttiler. Grup adına okunan basın açıklamasında, eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlerin, öğretmenlik yeterliliklerinin KPSS sınavı ile ölçülemeyeceği ifade edildi. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerle aynı şartlarda çalışmalarına rağmen aynı ücreti ve sosyal hakkı alamadığı belirtilen açıklamada, kadrolu bir öğretmen maaşı ile 2 sözleşmeli 3 ücretli öğretmenin çalıştırıldığı, bu şekilde ucuz işgücü oluşturulduğu kaydedildi.

''Kısmi zamanlı geçici öğretici'' genelgesinin Şubat ayında Danıştay tarafından iptal edildiği de hatırlatılan açıklamada, iptalin ardından Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği kararname ile ''Devlet Memurları Kanunun 4/C maddesi kapsamındaki geçici sözleşmeli olarak çalıştırılan ve 10 ay çalıştırıldıktan sonra giriş-çıkış yaptırılan öğretmenlerin 4/B kapsamına geçtiği'' belirtildi. Kararnamenin ardından öğretmenlerin sözleşmelerinin 30 Haziranda yenileneceğinin açıklandığı ancak daha sonra MEB tarafından yapılan bir başka açıklama ile sözleşmelerin imzalanmasının Eylül ayını bulabileceğinin ifade edildiği, 3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle de sözleşmelerin imzalandığı belirtildi. Açıklamanın ardından bir öğretmen de yere oturarak, cebinden çıkardığı mendili açtı ve ''sözleşmeliye yardım'' istedi.

Öğretmenler daha sonra, MEB önünden ayrıldılar.