BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen öğrencisine bunu nasıl yapar?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğretmeninden dayak yediğini iddia eden öğrenci öğretmeninin kendisine tekme atması sonucu sağ testisini kaybetti

Abone ol

Şanlıurfa'da bir öğretmen öğrencisini tahtaya çıkararak arkadaşlarının gözü önünde tekme tokat dövdü.

Vücudundaki ağrılar nedeniyle soluğu hastanede alan öğrencinin öğretmenin attığı dayak sonrası sakat kaldığı ortaya çıktı.

Öğrencinin ailesi yaşanan bu skandalın ardından suç duyurusunda bulundu.

Olay Siverek ilçesi Vakıf İlköğretim Okulunda meydana geldi. Şair İbrahim Rafet Mahallesinde oturan 14 yaşındaki 7. Sınıf öğrencisi Abidin Kalenderli Teknoloji Tasarım Öğretmeni Abdullah Arslan'ın kendisinden istediği malzemeleri derse götürmediği için kendisini darp ettiğini söyledi. Sınıfta arkadaşlarıyla birlikte dayak yediğini söyleyen Abidin Kalenderli, öğretmenine karnının ağrıdığını ancak öğretmeninin kendisine inanmadığı korktuğu için de ailesine durumu anlatamadığını ifade etti.

Olayı ailesinden birkaç gün saklayan Kalenderli, "Pazartesi günü, Teknoloji Tasarım öğretmeni serbest çalışma yapacağımızı söyledi. Bende getirdiğim malzemeyi dolabın üzerine koydum. Hocamız içeri girince, malzeme getirmeyen bazı öğrencileri tahtaya çıkardı. Hocamız, beni yanına çağırıp neden istediği malzemeyi getirmediğimi sordu. Bende serbest çalışma olduğunu söyledim. Öğretmen yalan söylediğimi ileri sürerek beni de tahtaya çıkardı. Öğretmen, kollarımı dik tutarak, diz üstü çökmemi söyledi. Bende öğretmenin istediklerini yaptıktan sonra arkadan bana tekme attı. Bir arkadaşım dedi hocam ayaklarım ağrıyor romatizmam var hoca onu da dövdü. Hoca bana tekme attığında yere düştüm dedim karnım ağrıyor, hoca dedi yalan söylüyorsun ceza alamamak için yine ayağa kalktığımda bana tekme attı. Eve geldim biraz korkuyordum, aileme söylemeye çekindim. Aradan birkaç gün geçti testisim yine ağrıyordu. Sonra Cuma akşamıydı çok fena halde vücudum ağrımaya başladı. Annem saat 01.00'de ağabey mi çağırarak beni Siverek Devlet Hastanesi acil bölümüne götürdü" diye konuştu.

Kardeşini Siverek Devlet Hastanesinden alarak Diyarbakır'a götüren ağabeyi İsmet Kalenderli rapor aldıklarını ve öğretmene su duyurusunda bulunduklarını söyledi. Ağabeyi Kalenderli, "annem beni aradığında Siverek devlet hastanesindeyim dedi. Çocuğu hemen ameliyata alacağız doktor diyormuş bende dedim ki orda ameliyat yapamayız. Gittim kardeşimi alarak Diyarbakır Araştırma Hastanesine götürdüm. Oradan bizi fakülteye sevk ettiler. Fakülteye gittim orada filmleri çektirdik tahlilleri yaptırdılar doktor tahlillere baktı çocuk ameliyat olacak dedi. Bunu kim yaptı diye sordular. Bende öğretmeninin yaptığını söyleyince doktorlar bunun insanlığa sığmadığını söylediler. Ve bizi rapor almamız için acile yönlendirdiler. Acilde adli dosya açıldı şikâyette bulundum oradan tekrar Fakülteye yönlendirdi üroloji bölümüne orada çocuğu ameliyata aldılar. Doktorlar artık kardeşimin testislerinin zarar gördüğünü bu nedenle sakat kaldığını söylediler. İşte bu sebeple öğretmenden davacıyım" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI ÖĞRETMENLERE NASIL TESLİM EDECEĞİZ

Kardeşinin durumundan duyduğu üzüntüyü dile getiren ağabeyi İsmet Kalenderli, "çocuklarımızı bu şekilde öğretmenlere teslim edeceğiz. Böyle insanlık olur mu? Kardeşim ölecek ben ne yapacağım şimdi? Sağlık Bakanımızdan ile Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den bu kon uda destek istiyoruz. Gereken ceza verilsin" dedi.

Öte yandan öğrencisini darp ettiği iddia edilen öğretmen Abdullah Arslan'ın Sömestr tatilinden birkaç gün önce rapor alarak memlekete gittiği ve olaydan haberi olmadığı öğrenildi. Ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından şuan İstanbul'da olan öğretmen Abdullah Arslan'ın bugün emniyete giderek ifade verileceği bildirildi. Olay ile ilgili soruşturma açıldı.

ÇIKAN TARTIŞMA KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ANKARA'DA KORKUNÇ CİNAYET

Başkentte, tartıştığı kişi ya da kişiler tarafından silahla vurulan şahıs hayatını kaybetti.

Olay, saat 04.30 sıralarında Mamak, Ege Mahallesi, 771 Sokak Numara 74’teki gecekonduda yaşandı. Eve gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Kemal Güven A.’yı konuşmak için dışarı çağırdı. Aralarında daha önceden husumet olan taraflar arasında avluda başlayan sözlü münakaşa büyüdü. Saldırganlar yanlarında getirdikleri silahla Kemal Güven A’ya 6 el ateş etti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden şahıs olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheliler karanlıktan da faydalanarak izlerini kaybettirdi.

Komşuların ihbarıyla olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler ceset üzerinde ve avluda bir süre inceleme yaptı. Fenalık geçiren Güven A.’nın komşularına sağlık ekipleri müdahale etti. Savcının incelemesinin ardından ceset adli tıp morguna götürüldü. Kemal Güven A.’nın yeni taşındığı gecekonduda yalnız yaşadığı öğrenildi. Polis ekipleri zanlıların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.