BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'de yine gergin saatler!

ODTÜ'de yol yapımında kullanılan araçlara öğrenciler müdahale etti, olaylar çıktı.

Abone ol
ODTÜ'de dün gün boyu süren gerginlik yerini taşlı sopalı çatışmaya bıraktı. ODTÜ'lü öğrencilerin, belediye araçlarının olduğu bölüme geçmek istemesi polisi harekete geçirdi. Müdahale sonrası öğrenciler kampüsün içine çekilirken, olaylar gece boyu sürdü. 

Dün sabah saatlerinde toplanan yüzlerce öğrenci "fidanını kap gel" eylemi başlattı. Yol çalışmasını protesto etmek üzere öğrenciler, ODTÜ 100. Yıl Mahallesi girişinde toplandı. Ellerinde çok sayıda fidan bulunan öğrenciler, üniversite arazisinin içinden çalışma yapılan alanın yanına yürüdü. Bu sırada elinde maket dolmuş ve trompet bulunan iki öğrenci inşaat çalışmasının yapıldığı alana indi.

ODTÜ'DEKİ OLAYLAR BÜYÜYOR- FOTO GALERİ

İkili iş makinelerini önüne geçip, araçları durdurmaya çalıştı. Araya giren belediye çalışanları yolu açmak istedi. Yaşanan itişmeye diğer öğrenciler de müdahil olunca kısa süreli arbede çıktı. İş makinesine bazı eylemciler tarafından taş atıldı. Çevik Kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle olay büyümeden önlendi.

12.20131021233246.jpg

Sabah saatlerinde başlayan gerginlik akşam saatlerinde de devam etti. Göstericilere müdahale eden polis tazyiksi su ve biber gazı kullandı. 

13.20131021233354.jpg

ODTÜ'deki olaylar sosyal medyada da geniş yankı buldu. Çok sayıda kullanıcı ODTÜ'deki olaylara destek verirken, polis belediye araçlarının bulunduğu noktada geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
CHP 'Lİ VEKİLLER DE KATILDI
 
Öğrenciler, kampüse ait olan araziye daha önceden kazılmış çukurlara fidan dikti. Eyleme CHP’li bazı milletvekilleri de katıldı. ODTÜ Vişnelik girişinde biriktirilen çok sayıda fidan ise öğrencilerin oluşturduğu insan zinciriyle üniversite arazisine taşındı. Bu esnada kamyonlar bu alandan geçmek isteyince öğrencilerle belediye çalışanları ikinci kez karşı karşıya geldi. Eylemciler üzerlerine geldiğini öne sürdüğü belediye aracının önünü kesti. İki grup arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında öğrencilerle belediye çalışanları yumruklaştı. Araya girenlerin grupları sakinleştirmesi sonucu taraflar dağıldı. Çevik Kuvvet ekipleri ise bu alanda görev aldı. Ağaçları taşıyan öğrenciler daha sonra yolu açtı. 


12537.jpg 
 

12507.20131022015520.jpg