BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Obama: Tüm seçenekler masada

ABD Başkanı Barack Obama, Irak’ta Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) hızla ilerlemesi karşısında ’tüm seçenekleri gözden geçirdiklerini’ söyl...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Irak’ta Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) hızla ilerlemesi karşısında ’tüm seçenekleri gözden geçirdiklerini’ söyledi.
ABD Başkanı Obama, IŞİD örgütünün Irak’taki hızlı ilerleyişi karşısında ‘tüm seçenekleri gözden geçirdikleri’ açıklamasını yaptı. Irak’ın ABD ve uluslararası topluluğun daha fazla yardımına ihtiyaç duyacağını belirten Obama, “Hiçbir seçeneği göz ardı etmiyorum” dedi. Obama, Irak’ta kısa vadede derhal gerçekleştirilmesi gereken askeri eylemler bulunduğunu söyledi.
ABD Başkanı, El Maliki hükümetini ise militanların ilerleyişinin Irak hükümeti için uyandırıcı bir alarm olması gerektiği sözleriyle eleştirdi. Şiilerin baskın olduğu El Maliki hükümetinin Sünni ve Şiiler arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için bir şey yapmadığı eleştirilerine katıldığı mesajını veren Obama, “Açık konuşmak gerekirse son yıllarda Irak’ta ılımlı Sünni ve Şii liderler arasında güven ve işbirliğinin geliştiğine tanık olmadık” diye konuştu.
(İHA)