BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

O son bayraklı reklamı çekmeyeydi iyiydi!

Radikal gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir, AK Parti'nin 30 Mart seçimleri öncesi yayınlattığı reklam filmi üzerinden Diyarbakır'daki bayrak krizini değerlendirdi.

Abone ol

Sevdiğimiz güzel bir alıntı ile başlayalım:

"Seni besleyen şey, seni zehirleyendir."

Bu söz nereden geldi tam olarak bilmiyorum. Ünlü birkaç kişinin sırtında, kolunda, göbeğinde, poposunda yazdığını hatırlıyorum. Hakkını verelim güzel söz.

Bu cümleler Radikal si yazarı 'in bugünkü köşesinin girişinden. Özdemir, Diyarbakır'daki bayrak indirme krizini AK Parti'nin bayraklı reklam kampanyası üzerinden değerlendirdi.

ÜLKÜCÜLERLERDEN AK PARTİ REKLAMINA GÖNDERME

Okurlarına, "İsterseniz zaman makinesine binip 30 Mart seçimlerinin son haftalarına doğru kısa bir yolculuğa çıkalım" diye seslendi ve şöyle devam etti:

"Ak Parti'nin Brad Pitt'in su meşhur X Zombi filminden nerede ise birebir esinlendiği bayraklı reklam filmini hatırladınız mı? Hani birisinin Türk bayrağını haince indirmeye kalkarken Başbakan'm sesinin fonda İstiklal Marşı'ndan dizeler okuduğu o malum reklam filminden bahsediyorum. Herkesin koşup bayrağı indirmekten son anda kurtardığı bolca hamaset kokan reklam filmi... Evet o! Barış sürecinin ortasında, silahların sustuğu dönemde vizyona sürülen bu film kuşkusuz Ak Parti'nin MHP'ye kaymaya meyilli milliyetçi oylarından bir iki puanını durdurmayı başarmış ve kendisine oy olarak döndürmüştü.

Oysa bakın aradan daha 3 ay bile geçmedi. Bugün Diyarbakır'da bir reklam filmini aratmayacak kadar net çekilen 'bayrak indirme senaryosunda' pek çok çevre ironi ile Ak Parti'ye bu reklam filmini hatırlatıp "N'oldu?" diye laf sokuşturuyor.

Peki soralım bu reklam filminin Ak Parti ye hatırlatıp laf sokuşturanlar haksızlar mı?

Ne demiştik "Seni besleyen şey seni zehirleyendir". Türk milliyetçiliğinin damarlarını zorlayacak filmler çekip hem barış sürecini yürütmek bıçak sırtı bir tutum.

AK PARTİ'NİN TARTIŞMA YARATAN REKLAM FİLMİ..


SÜRECİ ÖCALAN'IN KARARLILIĞI YÜRÜTÜYOR

Bugün barış süreci gidiyorsa biraz Öcalan'ın kararlılığı biraz da artık efsunlandığına inanacağım bir sağduyu ile ilerliyor. TSK'nın yaptığı açıklamanın politikacıların heyheylenmelerinden daha soğukkanlı olmasına bu nedenle sevinmeliyiz. Sokaktaki her türlü provokasyona ve kürsülerden atılan onca öfkeli nutuka rağmen hâlâ barış sürecinin devam etmesine şimdilik sevinmekten başka yapacak bir şey yok. Zira normal şartlarda bir yandan milliyetçi söylemlere abanıp, diğer yandan adına barış süreci denilen şeyi aynı anda götüremezsiniz.

Bir yandan Türk milliyetçiliğinin damarlarını zorlayacak reklam filmleri çekip, ha babam sürece meydan okuyan nutuklar atıp, diğer yandan barış süreci içinde diyalogu yürütmek gerçekten de bıçak sırtı bir süreç.

O bıçağın üzerine çıkan da tutan da görünen o ki karşısındakine ya da kendine batıran da bu gidişle aynı elin tercihi olacak! Yani o son bayraklı reklam filmini çekmeyeydiler, barış süreci adına daha iyiydi!