BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

O haini polis iki kez serbest bırakmış!

Suriye'de biri asker iki kişiyi şehit eden DEAŞ'lı teröristin Türkiye'de iki kez yakalanıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

SURİYE'de DEAŞ'ın Türklerden oluşturduğu 'Yaşar Grubu' içindeki infaz timinde yer alan ve daha önce Türkiye'de 2 kez gözaltına alınıp bırakıldığı tespit edilen Hasan Aydın'ın, hem gözaltı hem de 1'i asker 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili yayınlanan videodaki fotoğrafları ortaya çıktı.

Suriye'de biri asker 2 Türk vatandaşının kaçırılması dahil, DEAŞ'ın propaganda görüntülerinde yer alan 3 Türk'ün, Hasan Aydın, Muhittin Büyükyangöz ve Talip Akkurt olduğu belirlendi. DEAŞ'a yakın internet sitelerinde yer alan görüntülerde yer alan kişilerden Hasan Aydın'ın, Adana'da polisin ilk olarak 2012 yılında düzenlediği El Kaide terör örgütü operasyonunda gözaltına alınıp bırakıldığı, sonra da 2015'de Hatay'dan Suriye'ye geçmek isterken askeri malzemeler ve Drone ile birlikte yakalandığı, yine serbest kaldığı ortaya çıkmıştı.

Adana'da 31 Aralık'ta düzenlenen operasyonda Aydın'ın 3 ağabeyi yakalanmış, Remzi ve Recep Aydın tutuklanırken, Davut Aydın ise serbest bırakılmıştı.