BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Nusaybin hendeklerin gölgesinde! İlçeye girilmiyor

İç İşleri Bakanı'nın operasyon yapılacağı yönünde bilgi verdiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokaklar hendeklerle çevreleniyor.

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri operasyona hazırlanırken teröristler de barikatları kuruyor.



Önünde çocukların top oynadığı bu barikatların kaldırılması için sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Sonra da operasyon başlayacak.



Sur ve Cizre'nin ardından yeni terör operasyonları için adres Nusaybin gösterilmişti. Buna sebepse terör örgütü üyelerinin kurmaya başladığı hendek ve barikatlar. Hazırlanan barikatlar görüntüyü engellemek amacıyla branda gerilerek gizleniyor.



Teröristler hazırlıklarını sürdürüyor



Nusaybin'de daha önce de operasyonlar düzenlenmiş ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Başarılı operasyonların ardından yasak kalkmıştı. Yasağın kalkmasıyla birlikte Nusaybin'de yaşamını idame ettirmeye devam eden teröristler de kaldıkları yerden hazırlıklarını sürdürüyor; hemen her sokakta hendek kazıyorlar. Kameralara yansıyan görüntülerse çok net.



Sokaklar hendeklerle dolu



Nusaybin'de brandalar dışında TIR'larla kapatılan sokaklar da var. Kapatılan sokaklar sebebiyle Nusaybin'in içine girmek mümkün değil. Hemen her sokakta hendekler hazırlanmış durumda.



Tünellerle Suriye'den silah taşıyorlar



İlçede en çok konuşulansa tüneller. İddiaya göre Nusaybin sınırının diğer tarafı yani Suriye'deki Kürtlerin gizi başkenti olarak kabul edilen Kamışlı ilçesinden tünellerle ilçeye silah ve mühimmat taşınıyor.



Hendek hazırlıklarını gören Nusaybinli vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağı başlamadan ilçeyi terk etmeye çalışıyor.

Sitene Ekle
Etiketler