BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  EKONOMİ

Nortelden müşterilerine destek

Nortel’in İstanbul’daki Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi açıldı. Müşteriler daha fazla hizmet alacak.

Abone ol

Nortel’in dünya çapındaki taşıyıcı müşterilerine 7x24 destek verilirken, işletme performansı da artacak

Nortel’in dünya genelindeki müşterilerine; mobil, tümleşik, metro Ethernet ve optik ağ çözümleri ile ilgili gelişmiş teknik destek servisleri sunacak olan İstanbul’daki Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi’nin açılışı ve Nortel Netaş’ın 40. kuruluş yıldönümü kutlaması 5 Nisan 2007’de, Devlet Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Nortel Başkanı Mike Zafirovski’nin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Nortel Başkanı Mike Zafirovski, Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi’nin Nortel’in kurumsal dönüşüm stratejisinin bir parçasını oluşturduğunu belirterek, “ Bu merkez, hem müşteri odaklı çalışma prensibimizi, hem de Nortel’in küresel rekabetçiliğini ve işletme karını artırmayı amaçlayan kurumsal büyüme hedefini destekleyecek” dedi. Zafirovski, Nortel’in müşterilerine birinci sınıf hizmet sunma, operasyonlarını basitleştirme ve gelişmiş teknik destek sunma çalışmaları kapsamında bu Merkez’in, önemli bir adımı oluşturduğunu belirtti.

“İstanbul”daki Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi, Nortel tarihinde bir kilometre taşıdır” diyen Mike Zafirovski sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörde radikal değişiklikler yapacağına inandığımız; hiper bağlantı, iletişim tabanlı uygulamalar ve gerçek genişbant gibi çok etkili ve engellenemez üç ‘megatrend’ tarafından yönlendirilen yeni bir çağa girerken, bu merkez Nortel’in müşterilerine sunduğu desteği geliştirmesi için hayati bir öneme sahip”.

Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi, Nortel’in dünya genelinde yeni nesil mobil, tümleşik, metro ethernet ve optik ağlara sahip yeni nesil taşıyıcı telekom müşterilerine teknik destek ve operasyon hizmeti sunacak. Küresel Nortel müşterilerine ürün desteği, Kuzey Amerika bölgelerindeki müşterilere küresel ağ teknik destek hizmetleri ve EMEA bölgesindeki müşterilere ağ entegrasyon ve teknik destek hizmetleri İstanbul’daki Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi tarafından verilecek..
Yalın 6 Sigma kalite süreci ve Nortel’in sektör lideri müşteri iletişim merkezi teknolojileri gibi en gelişmiş müşteri destek araçlarının kullanılacağı merkezde çalışmak üzere işe alınan 300’ü aşkın yeni mezun Türk mühendisin eğitimleri sürüyor.