BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  DÜNYA

Nobel Barış Ödülü 2016 sahibi sürpriz isme gitti

Nobel Barış Ödülü kimin oldu? Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a verildi.

Abone ol

Nobel Barış Ödülü kimin oldu? Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a verildi. Kolombiya Devlet Başkanı FARC örgütüyle barış anlaşması sağlamıştı.

Nobel Barış Ödülü'nü Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos aldı. Santos'un Kolombiya'daki sol FARC örgütüyle barış anlaşması imzalayarak 52 yıllık savaşa son vermeyi başarmıştı. 

Barış anlaşması Kolombiya'da geçtiğimiz günlerde yapılan referandumda kabul edilmese de Juan Manuel Santos barış arayışlarının devam edeceğini açıklamıştı. 

JUAN MANUEL SANTOS KİMDİR?

Juan Manuel Santos Calderón 10 Ağustos 1951 Bogota doğumlu. 7 Ağustos 2010 yılından bu yana Kolombiya Devlet Başkanı olan bir Kolombiyalı politikacı. Daha önce Dış Ticaret, Maliye Bakanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı.

GEÇEN YIL ÖDÜLÜ KİM ALMIŞTI?

Nobel Barış Ödülü Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne verildi. 2015 Nobel Barış Ödülü Tunus Ulusal Diyalog Dörtlü'süne verildi. Sivil toplum örgütlerinden oluşan Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne ödülün 2011'de başlayan Arap isyanlarının ardından demokrasiyi inşa etme çabalarından ötürü verildiği açıklandı.