BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  MEDYA

Nihat Hatipoğlu: Hindu kitaplarında Hz.Muhammed'in adı var

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu köşe yazısında, Hindulara ait 5 bin yıllık eserlerde Hz. Muhammed'in adı dahil olmak üzere bütün bilgilerin verildiğini yazdı.

Abone ol

Profesör Doktor Nihat Hatipoğlu, Sabah Gazetesi'nde kalema aldığı köşe yazısında, Hinduların kutsal kabul ettikleri, 5 bin yıl önce yazılmış Veda'larda, Upanişad'larda ve Purana'larda son peygamber Hz. Muhammet'in adının dahil olmak üzere bütün bilgilerin verildiğini belirtti.

Nihat Hatipoğlu, "5000 yıllık Hindu kitaplarında Hz. Muhammed" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

Bu bilgileri içeren kitap yazıldı
"3000-5000 yıl öncesine ait olan ve Hinduların kutsal kabul ettikleri Veda'ların gizemi üzerinde tartışmalara başlandı.

Bu konuda yazılan en önemli eserlerden birisi Hindistanlı ünlü yazar ve Sanskritçe uzmanı Prof. Dr. Pundit Vaid'in kitabıdır. Bu kitap Hindistan'da geniş yankı uyandırdı.

İngilizcesi yayınlanacak.

Son peygamberin Hz.Muhammed olduğu kaynak verilerek ortaya konuyor
Bu eserde Hindu araştırmacı Hindulara ait (M.Önceye ait) eski eserlerde yani Vedalar, Upanişadlar, Puranalarda son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.)'in adının dahil olmak üzere bütün bilgilerin verildiğini belirtiyor. Özellikle Puranaların bazı metinlerinde "The Last Kalki Autar" adlı eserde son peygamberin Hz. Muhammed (s.a.v.) olduğu Vedalar ve Puranalarda ayet ayet, kaynak verilerek ortaya konuyor.

Hakikate işaret etme ihtimali vardır
Üzerinden binlerce yıl geçen ve Hindularca kutsal kabul edilen bu kaynaklar değişmelerine rağmen hala bazı hakikatlere işaret ediyor olma ihtimali vardır.

Prof. Prakash; Hinduların beklediği 'Kalki Autar'ın' Hz. Muhammed'den başkası olamayacağını belirtiyor.

Veda'lar (Sanskritçe) Aryan dininde kutsal kabul edilen metinlerdir.

Asılları Sanskritçe'dir.

Genelde milattan önce 5000-2000 yılları arasında oluşturulduğu kabul edilir. Bu yazıtların da –kendilerincevahiy olduğuna inanılır.

Puranalarda Hindularca kutsal kabul edilmiştir.

Bu yazıtlarda son peygambere (Hz.Muhammed Efendimize) temas eden ayetlerin – beyanların- olması Hind dünyasında ciddi tartışmalara sebep oldu.

Vedalar ve Puranalar denilen bu metinlerde, Hz.Peygamberimizin ismi, çevresi, geleceği yer hakkında açık işaretler bulunuyor. En azından böyle yorumlanmaya son derece müsait. Bilindiği gibi yeryüzüne yüz yirmi bin (120 bin) den fazla peygamber inmiş, bir kısmına özel kitap, bir kısmına suhuf (sahifeler, notlar veya uzun metinler) indirilmiştir."