BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
MEDYA

Nihat Hatipoğlu, evlilik çağındaki kızlara altın tavsiyelerde bulundu

ATV'deki programında evlilik çağındaki genç kızlara öğütlerde bulunan Nihat Hatipoğlu, yuvaların dağılmasında etkili olanlar için 'Bu Allah katında zulümdür' dedi.

ATV'deki programında evlilik çağındaki genç kızlara öğütlerde bulunan Nihat Hatipoğlu, yuvaların dağılmasında etkili olanlar için "Bu Allah katında zulümdür" dedi.

ATV ekranlarında izleyici ile buluşan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, evlilik çağındaki kızlara altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

"BU ALLAH KATINDA ZULÜMDÜR"

Fazla taleplerde bulunan genç kızların erkekleri evlenmekten korkuttuğunu belirten Hatipoğlu, "Genç kızlar evlendiği kişinin ailesini rakip olarak görmeyecek. 'Falan ne diyecek' demeyi bırakın. Sıkıntılı günlerinizde onlar yanınızda olmayacak. Dedikodu, haset yapmayın. Bilmediğiniz konularda konuşmayın. Boşanmalar çoğaldı. Kurulan yuvalar alt üst oluyor. Çevre, kurulmaya çalışılan yuvaları yıkıyor. Bu Allah katında zulümdür" dedi.

"KOCANIZI HIRSIZLIĞA MI ZORLAYACAKSINIZ?"

Genç kızların evlendikleri zaman kanaatkar olmaları gerektiğine vurgu yapan Hatipoğlu, "Kocanız çok zengin de olabilir, imkanları da olmayabilir. Kocanızı hırsızlığa mı zorlayacaksınız? Kanaatkar olmaya çalışın. Olan şeylerle yetinmeye çalışın. İbadetlerinizi yerine getirmeye çalışın. Kocalarınız ibadetlerini yerine getirmeleri konusunda uyarın. Eşinizin malını başkasına sarf ettirmeyin. Yaptığınız iyi şeyleri büyütmeyin. Eşinizin yakınlarıyla iyi geçinin. Özellikle bacısı. Öyle bir davran ki mahçup olsunlar" şeklinde konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler