BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde Üniversitesi dünyaya açılıyor

Niğde Üniversitesi, Bosna Hersek, Sırbistan ve Makedonya'da bulunan 5 üniversiteyle ı akademik işbirliği yaptı.

Abone ol

Niğde Üniversitesi, Bosna Hersek ve Sırbistan'da bulunan 4 üniversiteyle yaptığı akademik işbirliği anlaşmasının ardından Makedonya'dan İştip Goce Delcev Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Niğde Üniversitesi'nde gerçekleştirilen akademik işbirliği protokol törenine İştip Goce Delcev Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Saša Mitrev ve öğretim görevlileri katıldı.

Törende söz alan Prof. Dr. Saša Mitrev, Niğde'yi çok beğendiklerini ve Niğde Üniversitesi'nde çok iyi ağırlandıklarını söyledi.

Yakın ve sıcak ilgisinden dolayı Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'e teşekkür eden Mitrev, imzalanan protokolün iki taraf içinde hayırlı olması temennisinde bulundu.

İşbirliğinin kâğıt üzerinde kalmasını istemediklerini belirten Mitrev, Rektör Görür'ü de Makedonya'ya davet etti.

Prof. Dr. Adnan Görür ise bilim, eğitim ve mesleki eğitim alanlarında işbirliğini öngören protokolle karşılıklı akademisyen değişimi yapma imkanı bulduklarını ifade etti.

Bunun yanı sıra iki üniversitenin araştırmalar için uluslararası işbirliği de yapacağını ve ortak araştırma faaliyetleri, araştırma kaynaklarının paylaşımı, ortak bilimsel etkinlikler düzenlenmesi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine olanak sağlanacağını kaydetti.

Rektör Görür, protokolün imzalanmasının ardından konuklarına tarihi kilimler ve içerisinde Niğde Üniversitesi'ni tanıtıcı malzemelerin bulunduğu çanta hediye etti.