BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Moderatör Ignatiusun şok kimliği 

Erdoğan'ın tepki gösterdiği Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius, aslında Erdoğan'ı çok yakından tanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki gösterdiği Davos Moderatörü Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius, aslında hem Erdoğan'ı hem de Türkiye'yi çok yakından tanıyan bir isim. Ignatius, Orta Doğu'da İsrail yanlısı görüşleriyle tanınıyor.

Erdoğan'ın tepki gösterdiği Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius'un Türkiye'yi yakından tanıdığı ortaya çıktı. Ignatius aslında Türkiye'nin bölgedeki girişimlerinden oldukça rahatsız bir isim. AK Parti'nin bölgedeki tutumunu zaman zaman yazılarında Osmanlı tavrını andırıyor diye yorumlayan Ignatus, son olarak kalema aldığı köşe yazısında ise Türkiye'nin bölgedeki politikasını "domino" taşlarına benzetiyor.

ERMENİ ASILLI ABD VATANDAŞI

Ignatius'la 1920 yılında Ermenistan'dan ABD'ye göç eden bir Ermeni ailenin çocuğu! Bu nedenle ABD'deki Ermeni lobisiyle hareket ettiği belirtilen Ignatius'un Erdoğan ve Türkiye aleyhine özellikle de dış politikalarını eleştiren yazıları bulunuyor.

"ERDOĞAN'I SUÇLAMIŞTI" 

Ignatius, Türkiye'nin dış politikadaki tavrının Obama'nın dikkatine sunulması gerektiği görüşünü dile getirirken içpolitikada da Erdoğan'ın özellikle muhaliflerine karşı hoşgörülü davranmadığı iddiasında bulunuyor. Ignatius'a göre Erdoğan'ın bu tavrı ifade özgürlüğünü kısıtlayan hoşgörüsüz bir tutum.